G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,22
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,47
GR. ALTIN2.934,33
BTC2.227.173,35

Iğdır’ın Güvenliği Tehdit Altında! Vali Turan’dan Şok Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, son zamanlarda kentte yaşanan provokasyon faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Turan, şehirde tahrik edici duvar yazıları ve kamu görevlilerine yönelik hakaretlerin arttığını belirtti. Terör ve suç örgütleriyle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Turan, Iğdır’ın güvenliğini ve birlik beraberliğini koruyacaklarını dile getirdi.

Vali Turan, Iğdır Belediyesi’nde yaşanan son olaylara da değinerek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yaşanan bir hadisenin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Belediye binasına giren Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Mehmet Sekman’ın belediye personelini tehdit ettiğini ve atamayı düşündüğü başkan yardımcıları için odaların düzenlenmesi talimatı verdiğini aktardı.

Sekman ve belediye personeli Tekin Severli’nin devlet büyüklerine karşı beyanlarda bulunduğunu ifade eden Turan, bu durumu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdiklerini ve kamera kayıtlarını iletiklerini belirtti. Ayrıca, olaya karışanların hukuki sürecin başlatıldığını ve kimse hakkında racon kesme, tehdit etme, hakaret etme gibi davranışların kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin basın mensuplarıyla paylaşıldığı bilgilendirme toplantısında, Sekman ve Severli’nin odaları dolaştıktan sonra DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk’un belediyede toplantı yaptığı görülüyor. Turan, bu tür olaylara karşı adli sürecin başlatıldığını ve hukuk karşısında hesap verileceğini belirtirken, güvenlik, huzur ve kamu düzeninin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Son olarak Turan, hiç kimsenin devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceklerini ve hukukun üstünlüğüne inandıklarını dile getirdi. Olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve adli sürecin başlatıldığını ifade etti. Tüm yaşananların soruşturulacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır’ın Güvenliği Tehdit Altında! Vali Turan’dan Şok Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!