G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

İdris Şahin’den Rakiplere Sert Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi İBB Adayı İdris Şahin,  gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Ekrem İmamoğlu’na sert eleştirilerde bulundu: Şahin, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan her türlü ırkçılığı yaptı. İmamoğlu ihraç edilmiş ismi partiye aldı aday yaptı” dedi. 

İdris Şahin’den İmamoğlu’na Sert Eleştiriler

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, CHP’li rakibi Ekrem İmamoğlu‘na sert eleştirilerde bulundu. Şahin, İmamoğlu’nun “Köksal” olarak bilinen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal’ın açıklamalarını eleştirerek, “Etnik ve mezhepsel siyasete karşıyız. Kimlikler bizim değerimiz. Ülkenin sorunlarının da demokratik siyaset zemininde çözülmesine inanıyoruz. O arkadaşlarımız da aslında bizim gibi düşünüyor. Sadece sonuç almak için yoldan çıkıyorlar. Bir kesimi şeytanlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

İmamoğlu’nun Hesap Vermemesi

Şahin, İmamoğlu’nun İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmadığını ve hesap vermediğini savundu. “İstanbul’u yöneten arkadaşımızın kamuoyunun karşısına çıkıp bir hesap verdiğini gördünüz mü?” diyen Şahin, İmamoğlu’nun “Binlerce araç var, AK Partililer kullanıyor” sözlerini hatırlatarak, “TÜRGEV ve TÜGVA’ya tahsis edilen yerlerden söz etti. Ne oldu sayın İmamoğlu? Bu araçlar buharlaştı mı? TÜRGEV ve TÜGVA’ya tahsis edilen yurtlar geri mi alındı? Niye hesap sormadın?” diye sordu.

İBB’nin İsrafı

Şahin ayrıca, İmamoğlu’nun İBB’de israf yaptığını öne sürdü. “Ekrem İmamoğlu, üç ay önce ‘İstanbul’da israfı bitirdik’ diye bir kampanya yaptı. Bu kampanyada sayın İmamoğlu’nun harcadığı para 700 milyon lira. Bugün itibariyle yaptığı kampanyanın bedeli 1,5 milyar lira” diyen Şahin, “İstanbul ve Türkiye iki adama mahkûm değil” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Son Seçim Açıklaması

Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu benim son seçimim” açıklamasına da tepki gösterdi. “Bu yasayla son görevimiz diyor. Aslında bu yasayı değiştirebilirim. Aklınıza koyun diyor. Ben bugün bırakıp gitmiyorum diyor” diyen Şahin, “Sayın Erdoğan bunu ilk 2011’de benim de AK Parti’de milletvekili olduğum seçimde söylemişti. Bu benim üçüncü dönemim artık bitiriyoruz diyordu. Sonrasında, ‘Bizim üç dönem kuralımız var. Genel başkanlık benim için bitmiştir’ dedi. Bugün baktı yerel seçimlerde sıkıntı var, duygusal bir bağ kurmak istiyor” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi’nin Bildirgesi

Şahin, DEVA Partisi’nin hazırladığı seçim bildirgesinin CHP tarafından intihal edildiğini iddia etti. “Doğru kurallar koyacaksınız, güçlü kurumlar tesis edeceksiniz ve ehliyetli, liyakatli kadrolarla bu işi yapacaksınız. DEVA Belediyeciliği Etik Kurallar Bildirgesi olarak ilan ettik bunları. 563 belediye adayımız bunlara imza attı” diyen Şahin, “Bugün bu bildirgenin bir benzerini CHP lideri sayın Özgür Özel de belediye başkanlarına imzalattırdıklarını söyledi. Ama belediye başkanlarını ilan ettikten sonra… Biz ilan etmeden önce bu bildirgeye imza attırdık ondan sonra isimlerini açıkladık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İdris Şahin’den Rakiplere Sert Eleştiriler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!