USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sibergöz Operasyonuna İlişkin Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen son Sibergöz operasyonuna ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Operasyona Sibergöz 44 adı verildi ve 14 ilde yapıldı. Operasyon kapsamında, 45 farklı paravan şirket kullandığı belirlenen ve toplamda 3 milyar lira para hareketliliğine neden olan 107 şüpheli şahısın yakalandığı açıklandı.

Sosyal medya platformları üzerinden Forex yatırımı ve yüksek kazanç vaatleriyle vatandaşları kandıran şahısların, 5 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri ve 96 şüpheli şahsın 45 paravan şirket kullanarak toplamda 3 milyar lira para hareketliliğine yol açtığı belirtildi. Yapılan operasyonla bu suç örgütüne ağır bir darbe vurulmuş oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, Sibergöz 44 operasyonu sonucunda yakalanan şahısların adli makamlara sevk edildiği ve haklarında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. Operasyonun, vatandaşların dolandırılmasına yönelik faaliyet gösteren suç örgütlerine karşı önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yapılan operasyonun detaylarına ilişkin daha fazla bilginin ilerleyen günlerde açıklanması beklenirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşları sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan yatırım vaatlerine ve kazanç garantilerine itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sibergöz 44 operasyonu, Türkiye genelinde yürütülen dijital suçlarla mücadele kapsamında önemli bir adımı temsil ediyor. Paravan şirketler aracılığıyla milyonlarca liranın kara para aklanmasına ve vatandaşların maddi zarara uğramasına neden olan suç örgütlerine karşı yapılan bu operasyon, diğer suç örgütlerine de caydırıcı bir mesaj niteliği taşıyor. Son olarak, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen güvenlik birimlerine ve ilgili kurumlara teşekkür edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Sibergöz Operasyonuna İlişkin Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!