USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

İçişleri Bakanı: Taksim Meydanı Toplantı ve Gösterilere Uygun Değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim Meydanı’nın, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında olmadığını belirtti. Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 1 Mayıs kutlamalarının yasaklandığını hatırlatan Yerlikaya, 2008’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaya başlandığını ve 2009’da resmi tatil ilan edildiğini vurguladı.

Yerlikaya, emeğin inanç ve kültürde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, işçi haklarının her zaman korunduğunu vurguladı. Toplantıların ve gösteri yürüyüşlerinin demokratik bir hak olduğunu aktaran Yerlikaya, bu hakkın anayasa tarafından güvence altına alındığını dile getirdi. Ancak toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin diğer hak ve özgürlükleri engellememesi gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yapılan etkinlik müracaatlarının büyük çoğunluğuna izin verildiğini açıkladı.

İstanbul’un dünyanın 15. büyük metropolü olduğunu ve geçen yıl yaklaşık 17,5 milyon turist ağırladığını belirten Yerlikaya, kentin eğitim, kültür, sanat, ticaret ve üretim merkezi olduğunu ifade etti. Huzur, güvenlik ve kamu düzeninin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Yerlikaya, İstanbul genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahlarının her yıl ocak ayında tespit edildiğini söyledi.

Taksim Meydanı’nın toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun olmadığını belirten Yerlikaya, terör örgütlerinin Taksim Meydanı’na çağrı yapmasının tehlikeli olduğunu ifade etti. Sosyal medyadan yapılan çağrıları terör propagandasına izin vermeyeceklerini belirten Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı. Cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını duyuran Yerlikaya, İstanbul genelinde binlerce polisin görev yapacağını ve belirli kuruluşların etkinliklerine izin verileceğini bildirdi.

Hukuk ve insan haklarına olan saygısını vurgulayan Yerlikaya, emeğin Türkiye için önemli bir kavram olduğunu belirtti. İşçilere ve emekçilere teşekkür eden Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı: Taksim Meydanı Toplantı ve Gösterilere Uygun Değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!