G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.864.732,63

İçişleri Bakanı: “17 ilde FETÖ operasyonunda 90 şüpheli yakalandı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gün içinde 17 ilde gerçekleştirilen “KISKAÇ-18” operasyonlarında 90 FETÖ şüphelisinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında yapılan çalışmalarda, örgütün faaliyetlerini sürdürdüğü belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Kocaeli, Antalya, Aydın, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Konya illerinde gerçekleştirildi. Operasyonlarda yasa dışı örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen şahısların da bulunduğu belirtildi.

Yakalanan şüpheliler arasında örgütün üst düzey yöneticilerinin bulunduğu ifade edildi. Yapılan operasyonlarda örgütün himmet toplama faaliyetlerinde bulunan ve örgütün iletişim ağını kullanarak örgütsel faaliyetler yürüttüğü belirlenen şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.

Yakalanan şüphelilerin sorgusu devam ederken, operasyonların devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Operasyonların FETÖ’nün etkisini azaltmak ve örgüt mensuplarını adalet önüne çıkarmak amacıyla devam edeceği belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı, FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara büyük önem veriyor. Özellikle son dönemde yapılan operasyonlarla örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve örgüte destek sağlayan kişilere yönelik adli işlemlerin sürdürülmesi hedefleniyor. Kamuoyu, yapılacak olan operasyonlar ve tutuklamalar konusunda bilgilendirilmeye devam edileceği açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, ülkede huzur ve güven ortamının sağlanması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yakalanan şüphelilerin adli süreçleri ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı: “17 ilde FETÖ operasyonunda 90 şüpheli yakalandı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!