G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Kamuoyunu Cami Ziyaretleriyle Etkilemeye Çalışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılından bu yana hiçbir cami restorasyonu gerçekleştirmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Fatih Belediye Başkanlığına aday olunca cami cami gezerek seçim kampanyasını sürdürdü. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, CHP’nin Fatih ilçesi belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçim çalışmalarına başlamıştır. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Polat, seçim kampanyasına İstanbul’un kadim ilçelerinden Fatih’in camilerinden başlamıştır. 25 Ocak’tan itibaren 20 gün boyunca 7 farklı camiyi ziyaret eden Polat, camilerde kahvaltı sofralarına oturup, kandillerde pozlar vererek muhafazakar kitleye yönelik görüntü çizmiştir.

Ziyaret ettiği camiler arasında Mihrimah Sultan Camii, Sümbül Efendi Camii, Fatih Camii, Kocamustafapaşa Camii, Nuruosmaniye Camii, Cambaziye Camii ve Küçük Ayasofya Camii bulunmaktadır. Polat’ın ziyaret ettiği son cami 13 Şubat’ta Küçük Ayasofya Camii olmuştur.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak 5 yıldır görev yapan Mahir Polat’ın, bu süre zarfında hiçbir cami restorasyon projesi gerçekleştirmemiştir. 2022 yılında açılışı yapılan Haydarhane Camisi ise AK Parti döneminin projesi olup, CHP’nin İstanbul’daki yerel seçimlerde göreve gelmesi sonrasında tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Mahir Polat liderliğindeki İBB Kültür Varlıkları Dairesi, Bizans eseri olan Sultanahmet Camii’nin avlusundaki Roma Hipodromu’nun yeniden gün yüzüne çıkartılması için proje üzerinde çalışmalar yürütmüştür. Seçim döneminde bu projeyi gündeme getiren Polat, Bizans Hipodromu’nu gün yüzüne çıkarmak için İBB’nin harekete geçtiğini açıklamış ve projenin yetkili kurullarca onaylanması gerektiğini savunmuştur. Bu süreçte Mahir Polat ve İBB Kültür Varlıkları Dairesi, Bizans mirasını canlandıran bir belgesel de hazırlamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Kamuoyunu Cami Ziyaretleriyle Etkilemeye Çalışıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!