G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

HÜRJET, Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda Boy Gösterecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Sanayi tarafından üretilen jet eğitim uçağı HÜRJET, Mısır’ın İskenderiye şehri yakınlarında düzenlenen Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’na katılmak üzere Ankara’dan havalanarak yola çıktı. Uçak, Akdeniz’i aşarak Mısır’a ulaştı. Öncesinde Antalya’da yakıt ikmali ve son kontrollerin ardından tekrar havalandı ve Mısır’a iniş yaptı.

HÜRJET, Afrika’nın en önemli savunma ve havacılık fuarı olan Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda boy göstererek gösteri uçuşu yapacak. Fuarın son gününde ise uçağın piramitlerin üzerinden uçması bekleniyor.

Uçak, son uçuş testlerinde 45 bin feet irtifaya yükselerek kendisini geliştirdi. Yüksek irtifada hız testlerinde 0.9 mach hıza ulaşmayı başaran HÜRJET, ilk uçuşundan bu yana 100’den fazla sorti gerçekleştirdi ve havada kalma süresi 120 saate ulaştı.

Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı, 3-5 Eylül tarihleri arasında Uluslararası El Alamein Havaalanı’nda gerçekleşecek. HÜRJET, bu fuar kapsamında performansını sergileyecek ve Mısır’ın simgelerinden biri olan piramitlerin üzerinden uçacak.

HÜRJET’in katıldığı fuarda Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmesi bekleniyor. Ankara’dan havalanan ve Mısır’a ulaşan uçak, gösteri uçuşlarıyla fuarda dikkatleri üzerine çekecek. Uçak, havacılık sektöründeki ileri teknoloji ve gelişmeleri gözler önüne sererek Türk mühendislik ve tasarım yeteneklerini sergileyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HÜRJET, Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda Boy Gösterecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!