USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

HÜRJET İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 22 Mayıs 2024 tarihinde TUSAŞ tesislerinde Türkiye’nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 25 Mayıs’ta paylaşılan videoda uçuşu kaydedilirken, Orgeneral Kadıoğlu’nun yanında HÜRKUŞ uçak da görülmekte.

Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 24 Şubat’ta TEI tesislerini ziyaret ederek TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit’ten faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru ve T700-TEI-701D helikopter motoru incelendi. Ayrıca Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400 de Orgeneral Kadıoğlu’nun ilgi odağıydı.

HÜRJET, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Samsun semalarında SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları ile gösteri uçuşu gerçekleştirdi. TUSAŞ tesislerinde geçmişte başarılı test uçuşları yapılan HÜRJET, yaklaşık 20 dakika süren bu görsel şölene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İspanya’nın yaşlanan F-5 eğitim uçaklarını emekli etme planı çerçevesinde, Aviation Week tarafından yapılan habere göre İspanya, dört yeni sistem arasından HÜRJET’i de değerlendirmeye aldı. Muhtemel rakipler arasında ABD merkezli Boeing’in T-7A Red Hawk, Güney Kore merkezli KAI’nin T-50 ve İtalya merkezli Leonardo’nun M-346 eğitim uçakları da bulunuyor. İhalenin ne zaman gerçekleşeceği henüz kesinlik kazanmış değil.

Genel olarak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun HÜRJET ile gerçekleştirdiği ilk uçuş, Türkiye’nin savunma sanayiindeki önemli adımlarından biri olarak kayda geçti. Ayrıca HÜRJET’in uluslararası alanda da ilgi görmesi ve potansiyel ihalede yer alması, Türk savunma sanayiinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HÜRJET İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!