G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,30
CNY4,81
GBP44,61
EURO/USD1,09
BIST8.821,14
Petrol73,77
GR. ALTIN3.061,85
BTC2.325.933,72

Hrant Dink Suikastının Tetikçisi Ogün Samast Koşullu Salıverildi: Yeni İddianame ve Duruşma Gelişmeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hrant Dink Suikastının Tetikçisi Özgün Samat Hakkında Gelişmeler

Hrant Dink suikastının tetikçisi olarak bilinen Özgün Samat, Bolu F Tipi Cezaevi’nden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023 tarihinde tahliye edildi. Tahliyesinin ardından, Samat hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı ve 17 Kasım’da iddianame hazırlandı.

İddianamede, Samat’ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Söz konusu dosya, hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dava ile birleştirildi.

Samat, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 5. duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılmak üzere Trabzon Adliyesi’ne geldi.

Duruşma Sonrası Adliyeden Ayrıldılar

Hrant Dink suikastının tetikçisi Özgün Samat, tahliyesinin ardından, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek” iddialarıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden SEGBİS sistemi üzerinden katıldı. Samat, duruşmada savunmasını yaptıktan sonra kendisini bekleyen araca binerek adliyeden ayrıldı. Duruşma daha sonra ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hrant Dink Suikastının Tetikçisi Ogün Samast Koşullu Salıverildi: Yeni İddianame ve Duruşma Gelişmeleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!