G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Hollanda’dan İslam Karşıtı Paylaşımlara Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda’da İslam karşıtı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri olan Geert Wilders, Türk avukat Feyza Altun’un sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınmasının ardından ona destek verdi.

Altun, dini değerlere yönelik çirkin ifadeler içeren bir paylaşımda bulundu ve bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Altun’un Beykoz’daki evi arandı ve gözaltına alındı. Ancak sağlık kontrolü sırasında yaptığı rahat tavırlar ve laiklikle ilgili yorumları dikkat çekti.

Bu durum Türkiye’de geniş yankı bulurken, Hollanda’da İslam karşıtı ve aşırı sağcı bir politikacı olan Geert Wilders, Feyza Altun’a sahip çıktı. Sosyal medya hesabından Altun’un fotoğrafını paylaşan Wilders, onu bir kahraman olarak nitelendirdi.

Feyza Altun, İstanbul’da doğan ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören bir avukattır. Aynı zamanda feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak bilinir. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle bir duruşmaya katılmasıyla uzun süre gündemde kalmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda’dan İslam Karşıtı Paylaşımlara Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!