G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.703,44

Hollanda, Ukrayna’ya Viking paletli 28 zırhlı araç gönderdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, bugün yaptığı açıklamada, Hollanda’nın Ukrayna’ya Viking paletli 28 zırhlı muharebe aracı gönderdiğini duyurdu. Brekelmans, bu zırhlı araçların Ukraynalı askerler tarafından kullanılmak üzere Hollanda Deniz Piyadeleri tarafından eğitildiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya platformu ‘X’ üzerinden yaptığı paylaşımda, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya verilen desteğin devam ettiğini vurguladı.

Ukrayna’ya gönderilen Viking paletli 28 zırhlı muharebe aracının, Rus saldırganlığına karşı Ukrayna’nın savunmasını güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Hollanda’nın bu hamlesi, Ukrayna’nın F-16 savaş uçaklarından sonra aldığı ikinci önemli destek olarak kayda geçti. Brekelmans, Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamak adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Brekelmans ayrıca Ukrayna’ya, Hollanda tarafından verilen F-16 savaş uçaklarının, Rusya’nın saldırıları karşısında kullanabileceğini belirtti. Savaş hukuku çerçevesinde Ukrayna’nın, Rusya’nın askeri hedeflere yönelik saldırılarında karşılık verebileceğini söyleyen Brekelmans, Ukrayna’nın da savaş hukukunu dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Rusya’nın kullandığı havalimanlarının da savaş hukukuna göre meşru hedefler olduğunu dile getirerek, Ukrayna’nın sivil hedeflere saldırmaması gerektiğini önemle belirtti.

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Ukrayna’ya gönderilen zırhlı araçların, Rusya’nın tehditlerine karşı Ukrayna’yı koruma altına almayı amaçladıklarını belirtti. Brekelmans, Ukrayna’nın F-16 savaş uçaklarını da kullanarak Rus saldırganlığına karşı kendini savunabileceğini söyledi. Brekelmans’ın açıklamaları, Ukrayna’nın savunma gücünü artırmak adına uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Sonuç olarak, Hollanda’nın Ukrayna’ya Viking paletli 28 zırhlı muharebe aracı göndermesi, Ukrayna’nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesine olanak sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ruben Brekelmans, bu yardımın Ukrayna’nın karşı karşıya olduğu tehditlere karşı bir güvence oluşturacağını belirtirken, uluslararası toplumun da Ukrayna’nın yanında yer alması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hollanda, Ukrayna’ya Viking paletli 28 zırhlı araç gönderdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!