G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Hizbullah’ın Tünel Görüntüleri Yayınlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da bulunan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah Hareketi, uzun menzilli füzeleri taşıyabilen tünellerinin görüntülerini ilk defa yayınladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Kuzeyde Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların şiddeti artmakta. Lübnan sınır hattında 10 aydır devam eden çatışmaların bir sonucu olarak Hizbullah, uzun menzilli füzeleri taşıyabilen araçların geçebileceği tünellerin iç görünümünü paylaştı.

Hizbullah, resmi Telegram hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerde, liderleri Hasan Nasrallah’ın daha önceki konuşmalarından kesitler eşliğinde İsrail’e gözdağı verdi. Lider Nasrallah’ın tehditkar ifadeleri, İsrail’in Lübnan’a savaş açması durumunda karşılaşacağı kader gününe işaret etmekte. Görüntüde, uzun menzilli füzeleri taşıyan büyük araçlar için “İmad-4” adı verilen tünellerin detayları da yer almakta. Duvarlarda, Hizbullah komutanlarının yanı sıra ABD’nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İranlı komutan Kasım Süleymani’nin resmi de yer almakta.

Lübnan ve İsrail arasındaki sınır hattında 8 Ekim 2023 tarihinden beri devam eden “kontrollü çatışmalar”, son dönemde tırmanmış durumda. İsrail güçlerinin Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürmesi ve Hamas lideri İsmail Heniyye’ye Tahran’da suikast düzenlenmesi bölgedeki tansiyonu artırmış durumda. Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail’in bu saldırılarına misilleme yapacaklarını belirtmişti.

Hizbullah’ın ilk defa yayınladığı uzun menzilli füzeleri taşıyabilen tünellerin görüntüleri, bölgedeki gerilimin yükselmesine neden olabilir. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşılık Hizbullah’ın da sınır hattında aktif bir şekilde varlık göstermesi, çatışmaların büyümesine sebep olabilir. Gelecekte bölgede daha büyük çatışmaların yaşanması ihtimali de göz ardı edilemez. Bu nedenle, taraflar arasındaki gerilimi düşürmeye yönelik adımlar atılması gerekmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah’ın Tünel Görüntüleri Yayınlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!