G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

HİSAR-A ve HİSAR-O, Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatı’nda göz doldurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma sistemleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Kara Kuvvetleri Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatı’nda kullanıldı. HİSAR A+ ve HİSAR O+ sistemleri, 2021 yılında envantere girmiş olup, tatbikatta sergiledikleri performansla dikkat çektiler. Ayrıca, bu sistemler 2022 yılındaki tatbikatta da kullanılmıştı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatı, ana ast birlik komutanlıkları tarafından icra edildi. Tatbikata ilişkin detaylar, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşıldı.

HİSAR A+ hava savunma sistemi, zırhlı mekanize hareketli birliklerin hava savunma görevini yerine getiriyor. Sistem, her türlü arazi şartında hareket edebilme, hızlı mevzi değiştirme, dik atım kabiliyetleri ve 360 derece koruma yeteneğine sahip. HİSAR A+ füzesi, yüksek manevra kabiliyeti ve çift darbeli motor teknolojisi sayesinde 15 km menzil ve 10 km irtifaya sahip.

HİSAR O+ sistemleri ise, nokta ve bölge hava savunma görevlerini yerine getirmek üzere dağıtık ve esnek bir yapıya sahip. 2023 yılında HİSAR O+ Hava Savunma Sistemi’ne RF arayıcı başlıklı füze yeteneği kazandırıldığı bildirildi. Hava ve deniz kuvvetlerinin de HSS ihtiyacı göz önünde bulundurularak, HİSAR sistemi kapsamında yeni teknolojik gelişmeler ve güdüm sistemleri de dikkate alınmaktadır.

HİSAR-O+ sistemi, standart olarak batarya seviyesinde 18 önleme füzesi bulundururken, tabur seviyesinde 54 füze taşıma kapasitesine sahiptir. Sistem, IIR güdümlü ve RF güdümlü füzelerle farklı menzil ve irtifalardaki hedefleri etkili bir şekilde takip edebilmektedir.

Kısacası, HİSAR-A+ ve HİSAR-O+ hava savunma sistemleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen tatbikatta başarılı bir performans sergileyerek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu sistemler, yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş olmalarıyla da dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HİSAR-A ve HİSAR-O, Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatı’nda göz doldurdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!