G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,01
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST10.084,08
Petrol74,92
GR. ALTIN2.887,44
BTC2.169.611,93

Hindistan ve Bangladeş’te Muson Yağmurları Sonucu 36 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan ve Bangladeş’te meydana gelen muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi sonucunda toplamda 36 kişi hayatını kaybetti. Hindistan’ın doğusundaki Tripura eyaletinde meydana gelen sel felaketinde 23 kişi hayatını kaybederken, 65 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yaklaşık 1,7 milyon kişi felaketten etkilendi ve hem altyapı hem de tarım arazilerinde büyük zararlar meydana geldi. Hindistan ordusunun da destek verdiği kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Komşu ülke Bangladeş’te ise 11 ilde etkili olan şiddetli yağışlar sele neden oldu. Bangladeş Afet Yönetimi Bakanlığı’na göre toplamda 13 kişi sel felaketinde hayatını kaybetti ve 4.4 milyon kişi selden etkilendi. Evler, tarım arazileri ve altyapıda ciddi hasarlar meydana geldi. Her iki ülkede de sel felaketinin yol açtığı zararların onarılmaya çalışıldığı belirtiliyor.

Hindistan ve Bangladeş’teki sel felaketlerinin ardından bölgede kurtarma çalışmaları hızla devam etmektedir. 1,7 milyondan fazla kişinin etkilendiği Hindistan’da, ordunun da desteğiyle kurtarma ekipleri selzedeleri kurtarmaya çalışmaktadır. Bangladeş’te de 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sel felaketinde ise 4.4 milyon kişi selden etkilenmiş durumdadır. Her iki ülkede de sel felaketlerinin yol açtığı zararların boyutu hala net olarak belirlenememiştir.

Hindistan ve Bangladeş’teki sel felaketlerinin ardından bölgede acil yardım çalışmaları başlatılmıştır. Her iki ülkede de afet yönetim ekipleri ve orduların koordinasyon içinde sürdürdükleri çalışmalarla selzedelere yardım ulaştırılmaya çalışılmaktadır. Sel felaketlerinin yol açtığı can kayıpları ve zararların telafisi için uluslararası yardım çağrıları da yapılmaktadır.

Hindistan ve Bangladeş’te meydana gelen sel felaketleri, bölgedeki insanların yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Özellikle tarım arazilerine ve altyapıya verdiği zararlar nedeniyle uzun vadeli etkileri de göz önünde bulundurularak, bölgede yardım çalışmalarının sürekli desteklenmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan ve Bangladeş’te Muson Yağmurları Sonucu 36 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!