G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

Hilton’un 2025 Küresel Seyahat Eğilimleri Araştırması Türklerin Seyahat Tercihlerine Işık Tutuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 – Türkiye’de yurtiçi seyahat 2025 yılında da popüler olmaya devam ediyor; Türk gezginlerin %58’i önümüzdeki yıl yurtiçinde ve yalnızca tatil amacıyla seyahat etmeyi planlıyor

– Seyahat motivasyonları açısından bakıldığında, Türk tatilcilerin %61’i dinlenmek ve yeniden enerji toplamak için seyahat etmeyi planlarken, %42’si arkadaşları ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmeyi amaçlıyor

– Çocuklu Türk gezginler için aile seyahatleri kilit önem taşıyor. Her dört kişiden üçü (%74) seyahat programlarını genellikle çocuklarının en çok keyif aldığı şeylere göre planlıyor.

 

[İSTANBUL, TÜRKİYE] – 30 Eylül, 2024 – Hilton bugün, dünyanın dört bir yanındaki gezginlerin önümüzdeki yıl nasıl tatil yapmayı planladıklarına dair kapsamlı bir bakış sunan 2025 Küresel Seyahat Eğilimleri raporunun en son bulgularını yayınladı. Ipsos tarafından yürütülen ve 13 ülkede 13.000’den fazla yetişkinin yanıt verdiği anket, seyahat motivasyonları, bütçe öncelikleri ve tercihlerindeki önemli eğilimleri ortaya koyuyor. Türkiye, yurt içi seyahatlere yönelik belirgin bir eğilim ve aile ihtiyaçlarını karşılayan deneyimlere yönelik belirgin bir tercihle öne çıkıyor.

 

Temel Seyahat Motivasyonları

 

Gezginler dinlenme ve yeniden enerjilerini toplama arzusuyla hareket etmeye devam ediyor. Bu arzunun, küresel katılımcıların neredeyse yarısının (%49) tatil seyahatlerinin temel nedeni olduğu belirtiliyor. Bunu arkadaşlarla ve aileyle kaliteli zaman geçirme ihtiyacı (%46) ve benzersiz deneyimler arayışı (%28) takip ediyor. Türk gezginlerin motivasyonları, tespit edilen küresel seyahat eğilimleriyle de uyum gösteriyor. Türk seyahatseverlerin %61’i boş zaman seyahatlerinin ana nedeni olarak dinlenme ve yeniden şarj olmayı planlarken, %42’si seyahatleri sırasında arkadaşları ve aileleriyle kaliteli zaman geçirmeyi amaçlıyor ve %34’ü benzersiz bir deneyim yaşama arzusuyla motive oluyor.

 

Türkiye’de Yurtiçi Seyahatler Ağırlık Kazanıyor

 

Anket, Türk gezginler arasında yurt içi seyahatin tercih edildiğini ve 2025 yılında tatil amaçlı seyahat edenlerin %58’inin bunu sadece Türkiye sınırları içinde yapmayı planladığını ortaya koyuyor. Bu durum, tatil amaçlı seyahat edenlerin yaklaşık yarısının (%46) yalnızca kendi ülkelerinde kalmayı planladığı küresel eğilimlerle örtüşüyor. Buna karşılık, Singapur, BAE ve Almanya gibi bölgelerden seyahat edenlerin uluslararası seyahate daha güçlü bir eğilimi olduğu görülüyor.

 Bütçe Öncelikleri: Konfor ve Mutfak Lezzetleri

 Bütçe ayırma noktasında, Türk gezginler harcamalarında otellere (%58) ve yemek deneyimlerine (%46) öncelik veriyor. İlginç bir şekilde, katılımcıların %70’i otelde evde olduğundan daha iyi uyuduğunu belirterek seyahat seçimlerinde konforun önemini vurguluyor. Tatil söz konusu olduğunda uykunun da önemli bir faktör olduğu ortaya çıkıyor; Türklerin çoğunluğu (%72) tek başlarına uyurken en güzel uykuyu tatil seyahatleri esnasında uyuduklarını belirtiyor.

 Aile Dostu Seyahat

Tatil amaçlı seyahat eden Türklerin yarısından fazlası (%53) 2025 yılında çocuklarıyla birlikte seyahat etmeyi planlıyor ve tüm Türk gezginlerin %43’ü herkesin ihtiyaçlarını karşılayan aile dostu seçeneklerin çok önemli olduğunu düşünüyor. Bulgular, çocukların ihtiyaçları ve ilgi alanlarına göre tasarlanmış unutulmaz seyahat deneyimleri yaratmaya yönelik ciddi bir kararlılığı ortaya koyuyor. Çocuklarıyla seyahat edenler arasında her beş Türk gezginden ikisi (%39) her zaman özellikle çocukları için kalıcı anılar yaratacak destinasyonlar seçtiklerini söylerken, bu oranın dünya genelinde %29′ olduğu görülüyor.

Ayrıca, bu gezginlerin %75’i çocuklarının ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına özel olarak hitap eden seyahat noktalarını seçerek her seyahatin küçük çocuklarının tercihlerine göre uyarlanmasını sağlıyor. Çocuklarla seyahat edenlerin %74’ü seyahat programlarını çocuklarının en çok keyif aldığı şeylere göre planlıyor.

 Canlı Eğlence Tutkusu

 Anket, Türk gezginlerin canlı müzik ve eğlenceye olan ilgisini ortaya koyuyor. Türk gezginlerin %39’u bir otel barı seçerken canlı eğlence ve canlı bir atmosfere sahip bir mekânın en önemli unsur olduğunu belirtiyor ki bu oranın, tüm diğer katılımcı ülkelerle karşılaştırıldığında en yüksek seviyedeki oran olduğu görlüyor. Ayrıca, %36’sı çeşitli yiyecek ve içecek seçenekleriyle motive oluyor ve bunun genel deneyimlerini geliştirdiğini öne sürüyor. Bu tespitler, Türk gezginlerin beklentilerini karşılamada hem eğlence hem de çeşitliliğin önemini vurguluyor.

 Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı ve Başkanı Simon Vincent, “Önde gelen bir küresel konaklama markası olarak, müşterilerimiz için en önemli şeyin harika bir konaklama olduğunu biliyoruz” dedi. “2025 Trendleri Raporumuz, dinlenmenin ve yeniden enerji toplamanın seyahat etmek için birincil motivasyonlar olmaya devam ettiğini ve aile ve arkadaşlarla nostaljik destinasyonları keşfetmenin yükselişte olduğunu gösteriyor. Hilton, misafirlerimizin seyahat etmek istediği her yerde, her durum için olağanüstü konaklamalar sunmaya kendisini adamıştır. Tabii ki tüm bunlar, misafirlerimizin dünya çapındaki 8.000 otelimizden herhangi birinde beklediği güler yüzlü ve güvenilir hizmetle de destekleniyor.” 

 

Hilton 2025 Trendleri Raporu’nun tamamını okumak ve Türk gezginlerin dünya genelindeki gezginlerle karşılaştırmasını görmek için rapor adresi ziyaret edilebilir.

Editöre Not

Metodoloji

 

Bu rapordaki bilgiler, Hilton tarafından yaptırılan ve Haziran 2024’te Ipsos tarafından gerçekleştirilen çevrimiçi bir ankete dayanmaktadır. Ankete Avustralya, Brezilya, Çin, Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Singapur, Türkiye, BAE, Birleşik Krallık ve ABD’den 18 yaş üstü 13.001 yetişkinden oluşan ulusal temsili bir örneklem dahil edilmiştir.

 

İlgili Kişi:

 

Hilton hakkında:

 Hilton (NYSE: HLT), 126 ülke ve bölgede yaklaşık 8.000’i aşkın tesis ve 1,2 milyondan fazla odası ile dünya standartlarında 24 markadan oluşan bir portföye sahip lider bir küresel konaklama şirketidir. Kuruluş vizyonunu dünyayı misafirperverliğin ışığı ve sıcaklığıyla doldurmaya adamış olan Hilton, 100 yılı aşkın tarihinde 3 milyardan fazla misafir ağırlamış, Great Place to Work ve Fortune tarafından Dünyanın En İyi 1 Numaralı İşyeri seçilmiş ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde yedi yıl üst üste küresel bir lider olarak tanınmıştır. Hilton, misafir deneyimini iyileştirmek için Dijital Anahtar Paylaşımı, otomatik ücretsiz oda yükseltmeleri ve onaylanmış bağlantılı oda rezervasyonu yapabilme gibi sektör lideri teknoloji geliştirmeleri sunmaktadır. Ödüllü misafir sadakat programı Hilton Honors aracılığıyla, doğrudan Hilton ile rezervasyon yapan 195 milyondan fazla Hilton Honors  üyesi, otel konaklamaları ve paranın satın alamayacağı deneyimler için Puan kazanabilmektedir. Ücretsiz Hilton Honors uygulaması ile konuklar, akıllı telefonlarından rezervasyon yapabilir, odalarını seçebilir, check-in yapabilir, Dijital Anahtar ile kapılarını açabilir ve check-out yapabilirler. Daha fazla bilgi için stories.hilton.com adresi ziyaret edilebilir ve Hilton ile Facebook, X, LinkedIn, Instagram ve YouTube üzerinden bağlantı kurulabilir.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hilton’un 2025 Küresel Seyahat Eğilimleri Araştırması Türklerin Seyahat Tercihlerine Işık Tutuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!