G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Henley & Partners Pasaport Endeksi: En Güçlü Pasaportların Sıralaması Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelindeki seyahat özgürlüğünü belirlemek amacıyla hazırlanan Pasaport Endeksi verileri açıklandı. Henley & Partners tarafından hazırlanan endeks, pasaport sahiplerinin vizesiz seyahat edebilecekleri ülke sayısını ölçerek yapılan bir değerlendirmedir. Son verilere göre en güçlü pasaportlar belirlendi.

Endekse göre, en fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan altı ülke, listenin başında yer alıyor. Singapur ve Japonya pasaportları, 194 ülkeye vizesiz erişim sağlayarak zirveyi paylaşıyor. Bu yıl Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya da bu kategoriye dahil oldu ve en büyük seyahat özgürlüğüne sahip olan altı ülke arasında yer alıyor.

Finlandiya, İsveç ve Güney Kore ise bu yıl listenin ikinci sırasında kendilerine yer buldular. Ancak ABD pasaportu, altıncı sıraya gerileyerek en düşük sıralardan birini aldı. ABD pasaportu ile 189 ülkeye vizesiz giriş yapılabiliyor.

Endekste dikkat çeken bir diğer husus ise ilk 30 pasaportun 23’ünün Avrupa ve Birleşik Krallık’a ait olmasıdır. Üç pasaport Asya, ikisi Kuzey Amerika ve Okyanusya’dan geliyor. Türkiye ise 118 ülkeye vizesiz erişim sağlayarak listenin 54. sırasında yer alıyor. Türkiye’nin bir üstündeki Rusya 119 ülkeye, 52. sıradaki Gürcistan ise 121 ülkeye vizesiz erişim imkanı sunmaktadır.

Henley & Partners Pasaport Endeksi, vatandaşların seyahat özgürlüğünü ölçerek dünya genelinde pasaportların gücünü karşılaştırmaktadır. Bu veriler aynı zamanda ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin ve uluslararası seyahat politikalarının bir yansıması olarak da değerlendirilmektedir. Son verilerle birlikte en güçlü pasaportların hangi ülkelere ait olduğu ve hangi ülkelerin seyahat özgürlüğünde öne çıktığı ortaya çıkmış durumdadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Henley & Partners Pasaport Endeksi: En Güçlü Pasaportların Sıralaması Belli Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!