USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.643,54

Heckler & Koch, Sovyet Mühimmatla Uyumlu Silahlar Üretmeye Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman silah üreticisi Heckler & Koch, Ukrayna’daki durumu da göz önünde bulundurarak silah yelpazesini Sovyet tasarımı mühimmatla uyumlu hale getirmeyi planlıyor. Heckler & Koch, Ukrayna’daki savaş deneyimine ve silah pazarının ihtiyaçlarına dayanarak orta ve uzun vadede Sovyet kalibreli silahlar üretmeye başlamak istiyor. Alman Die Welt’in haberine göre Alman silah üreticisi Heckler & Koch, Sovyet tipi mühimmata uyarlanmış tüfek modelleri üretecek.

Bu bağlamda Heckler & Koch sözcüsü, şirketin planlarını doğrulayarak, Die Welt’e Kalaşnikof ve eski Varşova Paktı’nın diğer kalibreleri için taarruz tüfekleri ve makineli tüfekler üretme niyetinde olduğunu duyurdu. Ancak ayrıntılı kalibre aralığı açıklanmadı. Sovyet kalibreleri geleneksel olarak dünyada yaygın olan 5.45x39mm, 7.62x39mm otomatik fişekler ve 7.62x54mm makineli tüfekleri kapsamaktadır. Heckler & Koch halihazırda Sovyet tipi HK433 tüfeğinin prototiplerine, yani 7.62x39mm için uyumlu HK132E’ye sahiptir. Ancak bunlar henüz seri olarak üretilmemektedir.

H&K sözcüsü gazetecilerle yaptığı görüşmede Ukrayna özel kuvvetlerinin deneyimlerine atıfta bulunarak eski Varşova Paktı ülkelerinin kalibrelerine uygun modern silahlara ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Ancak H&K, NATO kalibrelerindeki silahların geliştirmede temel önceliğe sahip olduğunu da vurguluyor. Şirket sözcüsü, “Uygun ihtiyaçlar var, bu nedenle kavramsal çalışmalar çoktan başladı.” dedi. Ayrıca geliştirme projelerinin olduğunu ancak henüz üretimin başlamadığını da vurguladı. Heckler & Koch geçtiğimiz günlerde, köklü Alman şirketinin neredeyse tüm ürün yelpazesinin Almanya ve diğer NATO ülkelerinden yapılan teslimatlar sayesinde artık Ukrayna’da kullanıldığını duyurmuştu. Bu ürünler arasında Heckler & Koch, Alman hükümeti ile koordineli olarak SFP9 tabanca ve MG5 makineli tüfeğin tedarikini gerçekleştirdi.

Heckler & Koch, Bundeswehr’in yeni taarruz tüfeği G95 için prensipte anlaşılan büyük siparişe ek olarak işini genişletmek için orta ve uzun vadede tüfek yelpazesine doğu kalibrelerini de eklemek istiyor. Bu bağlamda Kalaşnikof kalibresinde 7.62 milimetreye 39 milimetrelik Heckler & Koch HK132E taarruz tüfeği modeli halihazırda geliştirilmiş durumda. İlgili olarak, Heckler & Koch yeni HK433 tüfeğini tanıttı ve Almanya ile savunma sanayiinde ortak üretim mesajı verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Heckler & Koch, Sovyet Mühimmatla Uyumlu Silahlar Üretmeye Hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!