G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kur Korumalı Mevduat 60 Milyar Doların Altına İndi, Temmuzda KKM’den Çıkış Hızlanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, kur korumalı mevduatın 60 milyar doların altına indiğini belirtti. Ayrıca, Temmuz ayında Kısa Vadeli Dış Borç Stoğu’ndan (KKM) çıkışın daha da hızlanacağını söyledi. Bakan Şimşek, istikrar ve reform programının temel hedefleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Enflasyonla mücadele konusunda yapılan değerlendirmede, en zorunun geride kaldığını, enflasyonun önümüzdeki aylarda düşüşe geçeceğini söyledi.

Ülkenin büyüme politikasına ilişkin bilgi veren Bakan Şimşek, sürdürülebilir büyümenin önemli bir hedef olduğunu vurguladı. Net ihracat katkısının pozitife döndüğünü belirten Bakan Şimşek, iç talebin makul düzeyde olduğunu ve küresel konjonktürün de olumlu bir büyüme patikasında olduğunu ifade etti. Mali disiplinin yeniden tesis edilmesinin önemine de değinen Bakan Şimşek, cari açığın endişe kaynağı olmaktan çıkarılacağını ve yapısal bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi. Deprem harcamaları hariç açığın milli gelire oranının yüzde 1,6 olduğunu belirten Bakan, mali disiplinde sorun olmadığını ancak açığın kendisinin etki oluşturduğunu ifade etti.

Merkez Bankası rezervlerindeki artış hakkında da konuşan Bakan Şimşek, kur riskini azalttıklarını, döviz ve altın cinsinin borç stoku içindeki payını azalttıklarını ve kamunun bilançosunu güçlü bir şekilde konumlandıracaklarını belirtti. Rezerv sorununun çözüldüğünü ifade eden Bakan Şimşek, uluslararası rezervlerdeki artışın tarihte eşi benzeri görülmemiş düzeyde olduğunu söyledi. Ayrıca, risk primindeki düşüşün Türkiye’nin istikrar ve reform programıyla birlikte yaşandığını ve son bir yıl içerisinde dramatik bir düşüş yaşandığını ifade etti. Türkiye’nin makul maliyetlerle dış kaynağa erişimde sorun yaşamadığını belirten Bakan, risk primindeki iyileşmenin muazzam olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kur Korumalı Mevduat 60 Milyar Doların Altına İndi, Temmuzda KKM’den Çıkış Hızlanacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!