G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Hayvanlara İşkence Eden Şahsa 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bir kişinin sokak hayvanlarının üzerine asit döktüğü ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, suçluyu tespit ederek gözaltına almıştı. İfadelerin alınmasının ardından tutuklanan şahıs hakkında iddianame hazırlandı. Sanık, 17 Temmuz – 6 Ağustos 2023 tarihleri arasında farklı zamanlarda sokak kedilerine işkence yaptığı ve bu anların kamera görüntüleriyle tespit edildiği belirtildi. Mütalaada, sanığın evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma suçundan 11 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Mahkeme, sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.
Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hayvan Hakları Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Kasa, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. Masum hayvanlara işkence eden kişilerin, insanlara da zarar verme potansiyeli taşıdığını savunarak, Hayvanları Koruma Kanunu’na caydırıcı cezalar eklenmesini istediklerini dile getirdi.

Olayın duyulmasının ardından, kamuoyunda da büyük infial yaratmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında evcil hayvana işkence suçundan 11 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme, tutuklu sanığı ilk duruşmada tahliye etmiş, ancak basın ve kamuoyunda büyük bir tepki çekmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hayvanlara İşkence Eden Şahsa 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!