G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,52
CNY4,85
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol79,30
GR. ALTIN2.929,86
BTC2.156.340,77

Haydarpaşa Açıklarında Batmak Üzere Olan Tekne Kurtarıldı, İçindeki 10 Kişi Sağlık Ekiplerine Teslim Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Haydarpaşa semtinde bulunan Mendirek açıklarında meydana gelen olayda, içerisinde 10 kişinin bulunduğu bir tekne mendireğe oturarak batmaya başladı. Teknenin içinde bulunanlar yardım çağrısında bulununca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma ekipleri hemen harekete geçti.

Kurtarma ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak batmak üzere olan teknedeki 10 kişiyi kurtardı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Haydarpaşa Mendireği önlerinde kayalıklara çarpan ve su alan teknedeki kazazedeler, TAHLİSİYE-2, KEGM-4 ve KEGM-6 hızlı tahlisiye botları tarafından kurtarılıp Harem Tahlisiye İstasyonu’na getirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Olayın detayları hakkında henüz net bir bilgi verilmezken, 10 kişinin kurtarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde olası bir facianın önüne geçildiği ifade edildi.

Kurtarılan kişilerin yaşadığı korku dolu anlar sonrasında sağlık kontrolünden geçirilerek yakınlarına teslim edileceği öğrenildi. Olayın neden kaynaklandığı ve teknenin su alan sebebi hakkında ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Hava koşullarının da etkili olduğu tekne kazasının ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş çaplı incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığı ve denetimlerin arttırıldığı vurgulandı. Haydarpaşa açıklarında yaşanan bu kurtarma operasyonu, deniz güvenliği konusundaki önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haydarpaşa Açıklarında Batmak Üzere Olan Tekne Kurtarıldı, İçindeki 10 Kişi Sağlık Ekiplerine Teslim Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!