G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.005,93

Hamas’ın Tel Aviv’e Roket Saldırısı: Son Dakika!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları, Tel Aviv’e iki roketle saldırı düzenledi. İsrail basını, patlamaların duyulduğunu ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Reuters haber ajansı ise Hamas’ın silahlı kanadının, Tel Aviv’i iki roketle hedef aldığını duyurdu. Bu roket saldırısı, mayıs ayından bu yana Tel Aviv’e yapılan ilk saldırı olarak kaydedildi.

Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’i ve banliyölerini iki adet “M90” roketiyle hedef aldıklarını açıkladı. Times of Israel adlı İsrail medya kuruluşu da Tel Aviv’deki patlama seslerine dair bilgiler paylaştı. Gazze Şeridi’nden fırlatılan iki uzun menzilli roketin İsrail’e ulaştığı belirtildi. Bu saldırı, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

İzzeddin El Kassam Tugayları, Hamas’ın silahlı kanadı olarak bilinmektedir. Hamas, Gazze Şeridi’nde kontrolü elinde bulunduran bir örgüt olarak tanınmaktadır. Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları, silahlı çatışmalarda aktif bir rol oynamaktadır ve İsrail’e karşı militan saldırıları düzenlemektedir.

Tel Aviv’e yapılan roket saldırısı, İsrail ve Gazze arasındaki gerginliği artırmış durumda. İsrail, Gazze’ye karşı sık sık hava saldırıları düzenlemekte ve Hamas’ın silahlı kanadına karşı operasyonlar yürütmektedir. Bu saldırı, taraflar arasındaki gerilimin daha da tırmanmasına sebep olabilir.

Tel Aviv’deki patlama sesleri, İsrailli vatandaşları korkutmuş olabilir fakat şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralanma rapor edilmedi. İsrail basını da bu olayı yakından takip ederek gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugayları’nın, Tel Aviv’e yapılan bu saldırıyla ilgili daha fazla detay vermesi beklenirken, taraflar arasındaki gerilimin artışı uluslararası toplumu da endişelendirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas’ın Tel Aviv’e Roket Saldırısı: Son Dakika!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!