G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Halil el-Hayye: İsrail, Ateşkes ve Esir Takası İçin Gerçek Bir Müzakere İstemiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de yaşanan ateşkes ve esir takası sürecine ilişkin Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Katar merkezli Al Jazeera Televizyonuna yaptığı açıklamalarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun anlaşma için hazır olmaları durumunda müzakerelere başlayacaklarını belirtti. Ancak Halil el-Hayye, gerçek bir müzakerenin olmadığını vurgulayarak, son iki haftadır devam eden görüşmelerde herhangi bir sonuca varılamadığını açıkladı.

Halil el-Hayye, Gazze Şeridi’nin kuzeyini güneyinden ayıran Netzarim Koridoru ve Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndan İsrail’in çekilmemesi durumunda anlaşmanın hayata geçmeyeceğini ifade etti. Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nden çekilmeyeceği konusundaki ısrarını sürdürdüğünü ve savaşı devam ettirmek istediğini belirten Hayye, bu durumun anlaşma için engel teşkil ettiğini dile getirdi.

Esir değişimi konusunda da Netanyahu’nun gereken adımları atmadığını ifade eden Halil el-Hayye, İsrail’in ısrarları yüzünden bazı İsrailli esirlerin ve onları koruyan kişilerin ölümüne sebep olduğunu açıkladı. Halil el-Hayye, esirlerin ailelerine kavuşturulabilmesi için gerekli adımların atılmadığını ve Netanyahu’nun esirlere karşı sorumluluk almadığını belirtti.

Gazze’deki ateşkes ve esir takası sürecinde ABD’nin sorumluluklarına da değinen Halil el-Hayye, Netanyahu’nun esir takası koşullarını sürekli değiştirdiğini ve anlaşmaya uymadığını aktardı. ABD’nin sunduğu önerilere uyması gerektiğini vurgulayan Hayye, esneklik gösterdikleri halde İsrail’in saldırılarına maruz kaldıklarını ve sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Son olarak, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Halil el-Hayye, sivil altyapının hedef alınması sonucu büyük bir trajedinin yaşandığını ve binlerce insanın enkaz altında kaldığını ifade etti. Gazze’deki durumun ciddiyetine dikkat çeken Hayye, İsrail’in saldırılarını durdurması ve Esir değişimi için adım atması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Halil el-Hayye: İsrail, Ateşkes ve Esir Takası İçin Gerçek Bir Müzakere İstemiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!