G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

Hakan Fidan, Gazze’deki Son Gelişmeleri Tartışmak Üzere Brüksel’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Gazze’deki son gelişmeleri ele alacağı toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılacağı Brüksel’de düzenlenecek toplantının detayları belirlendi. Belçika’nın başkenti Brüksel’de Filistin konusunda düzenlenecek toplantılara Türkiye’nin de katılacağı açıklandı. Bakan Fidan, Ankara’yı temsilen Brüksel’e resmi ziyarette bulunacak ve Türkiye’nin tutumunu muhataplarına iletecek.

Bu toplantılarda, Gazze’deki son gelişmeler, insani durumun yanı sıra Filistin devletinin tanınması çabaları ele alınacak. Hakan Fidan’ın yapacağı ziyaret kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Toplantı, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşen bakanlar toplantısının takibinin devamı niteliğinde gerçekleşecek.

İsrail-Filistin meselesine siyasi çözüm bulunmasına ve iki devletli çözüm temelinde Filistin devletinin teşkil edilmesine yönelik çabaların ele alınacağı toplantıda İspanya, Norveç ve İrlanda gibi ülkelerin Filistin devletini tanıma kararları da masaya yatırılacak. Türkiye ise her vesileyle ülkeleri Filistin’i tanımaya çağırarak, Filistin’e destek olmaya devam edecek.

Hakan Fidan’ın katılacağı Uluslararası Partnerler Toplantısı’nda Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile bir araya gelerek Filistin’e yönelik uluslararası yardımların artırılması ve koordinasyonun sağlanması hedeflenecek. Filistin Başbakanı Mustafa’nın hükümetinin öncelikleri ve planları hakkında bir sunum yapması beklenirken, uluslararası partnerlerin Filistin hükümeti ile interaktif diyalog yürütmesi planlanıyor.

Yeni Filistin hükümetinin öncelikleri arasında Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması, Gazze’nin yeniden imarı, reform gündemi ile ekonomik ve mali istikrar yer alıyor. Türkiye’nin Gazze’ye sağladığı insani yardımların önemli bir kısmını karşıladığı ve siyasi olarak da Filistin’e destek verdiği belirtiliyor. Türkiye aynı zamanda Filistinliler arası birlik çabalarını teşvik etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakan Fidan, Gazze’deki Son Gelişmeleri Tartışmak Üzere Brüksel’de!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!