G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Emekli Oluyor: İşte Vedası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak uzun süredir salgınla ilgili yaptığı açıklamalarla biliniyordu. 67 yaşındaki Ceyhan, emekli olmaya karar verdiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında, 50 yıl önce öğrenci olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevini genç meslektaşlarına emanet ettiğini ifade etti.

Ceyhan, genç doktorlara bu bayrağı daha ileriye taşıyabileceklerine inancını dile getirdi. Bilgi ve deneyimlerinin artık yeni nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Ceyhan, emekli olmanın zamanının geldiğini düşündüğünü belirtti. Ancak mesleği bırakmayı düşünmediğini ve hâlâ aktif olarak çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Bu kararın huzurlu bir şekilde alındığını ve artık gençleri mesleğin zorlu ama bir o kadar da değerli yönleriyle tanıştırmaya odaklanacağını belirtti.

Meslek hayatı boyunca birçok salgın ve hastalıkla mücadele eden Ceyhan, özellikle Korona virüs salgını sürecinde yaptığı analizler ve öngörülerle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu dönemde medya organlarına sıkça konuk olan ve vatandaşları bilgilendirmek adına açıklamalarda bulunan Ceyhan, toplum sağlığı açısından önemli bir figür haline gelmişti. Emeklilik kararıyla birlikte artık bu tür görüş ve açıklamalarını daha sınırlı bir şekilde yapacağını ancak mesleğine olan tutkusunun hiçbir zaman azalmayacağını belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın emeklilik kararı, uzun yıllardır sektörde çalışan ve kendisini takip eden meslektaşları tarafından saygıyla karşılandı. Ceyhan’ın emekliliğinin ardından Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı’nda yeni bir dönemin başlayacağı ve genç doktorların Ceyhan’ın mirasını en iyi şekilde devam ettirecekleri beklenmektedir. Ceyhan, hâlâ birçok genç doktora ışık olmayı sürdüreceğini ve deneyimlerini paylaşmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Emekli Oluyor: İşte Vedası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!