G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Haber Sunucusu Gözyaşlarına Hakim Olamadı! Atatürk’ün Ekonomi Politikaları Hakkında Duygusal Anlar yaşayan Meriç Köyatası’nın Son Kitabıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Flash TV Haber sunucusu Handan Turan Koltuk, son kitabı olan Yirmi Birinci Yüzyıl İçin Türkiye’nin Fabrika Ayarları, Ekonomide Karşı Devrim’den alıntılar yaparak, Atatürk’ün ekonomi politikalarını izleyicilerine aktardı. Başarılı sunucu, kitaptan seçtiği paragrafları okurken duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını zor tuttu. Atatürk döneminde sanayileşme ve bağımsızlık temalarının işlendiği kitaptaki ifadeler, Handan Turan Koltuk’u derinden etkiledi.

“Sanayi devrimini ıskalamış, yarı sömürge bir din tarım toplumu üzerine kurulan Cumhuriyet, 15 yıllık Atatürk döneminde, dış açık vermeden, iç açık vermeden, sadece 4 yıl bütçe açığı, 11 yıl bütçe fazlası vererek, dış ve iç borç sarmalına girmeden, kendi kaynaklarıyla sanayileşmeyi gerçekleştirmenin, geri kalmışlığın üstesinden gelmenin ve bağımsızlığı sağlamanın mümkün olduğunu gösterdi,” diyerek kitaptan alıntılar yapan Handan Turan Koltuk, ekonomi politikalarının önemine vurgu yaptı.

Başarılı sunucu, duygusal anlar yaşadıktan sonra kendi kendine “Bir ekonomi kitabı duygulanarak okunur mu?” diye sordu ve bunu olumlu bir şekilde yanıtladı. Ardından, Meriç Köyatası’nın kitabının denizkütüphanesi internet sitesinden temin edilebileceğini izleyicilere iletti.

Meriç Köyatası, 1957 İzmir doğumlu olan bir gazeteci ve yazardır. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Köyatası, Yeni Asır, Hürriyet, Star TV, HaberTürkTV, Akşam ve Milliyet gibi önemli medya kuruluşlarında muhabirlik, köşe yazarlığı ve yöneticilik gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Köyatası’nın diğer eserleri arasında Denizde Yaşamak ve Ne Olacak Bu Memleketin Hali? gibi kitaplar da bulunmaktadır.

Meriç Köyatası’nın Kaleme aldığı kitapları ve ekonomi politikaları konusundaki detaylı bilgiler, Handan Turan Koltuk tarafından Flash TV Haber’de izleyicilere aktarıldı. Atatürk dönemindeki ekonomi politikalarının önemi ve ülkenin sanayileşme sürecine ilişkin derinlemesine bir bakış sunuldu. Handan Turan Koltuk’un duygusal anlar yaşadığı bu program, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haber Sunucusu Gözyaşlarına Hakim Olamadı! Atatürk’ün Ekonomi Politikaları Hakkında Duygusal Anlar yaşayan Meriç Köyatası’nın Son Kitabıyla Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!