G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

Güney Kore’de Sahte Cinsel İçerik Skandalı: Telegram’a Soruşturma Başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’de, yapay zekayla oluşturulan “sahte cinsel içerikli görüntülerin” ülkede infial yaratmasının ardından, bu görüntülerin yayıldığı mesajlaşma uygulaması olan Telegram’a yönelik ön soruşturma başlatıldığı bildirildi. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Telegram’a “suça yataklık etme” gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu. Telegram’ın verileri devlet soruşturma organlarına sağlamaması nedeniyle soruşturmanın zorlukları olduğu belirtildi. Polis, Telegram’ı soruşturmak için Fransız makamları ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapacak.

Ülke genelinde yaşanan “deepfake” skandalları sonrasında Güney Kore’de okul ve üniversitelerle bağlantılı bazı sohbet gruplarından cinsel içerikli manipüle edilmiş ses ve görüntülerin yayıldığı belirlendi. Sosyal medya kullanıcıları tarafından tanıdıkları kişilerin fotoğraflarının kullanılarak sahte görüntüler oluşturulduğu ortaya çıktı. Bu durum toplumda büyük tepkilere neden oldu. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, mağdurların genellikle reşit olmayan kişiler olduğunu ve görüntüleri yaydığı tespit edilen kişilerin gençlerden oluştuğunu belirtti. Bu skandalın ardından bir kişi, 400 deepfake videosu üretmek ve 1700’den fazla sahte görüntüyü internette yaymak suçlamasıyla mahkemede suçlu bulundu.

Güney Kore’de sahte cinsel içerikli görüntülerin paylaşıldığı grupların binlerce üyesi olduğu ve mağdurlar arasında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, öğretmenler ve askeri personelin bulunduğu belirtildi. Soruşturmanın derinleştirilmesi için uluslararası işbirliği gerekliliği vurgulandı. Bu skandalların sonucunda ülke çapında ciddi yasal düzenlemelerin ve denetimlerin yapılması gerektiği konusunda geniş kapsamlı tartışmalar başladı. Telegram’ın soruşturulması ile benzer olayların önlenmesi ve suçluların adalete teslim edilmesi amaçlanıyor. Güney Kore, bu tür kötü niyetli faaliyetlere karşı güçlü ve caydırıcı önlemler almaya kararlı olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kore’de Sahte Cinsel İçerik Skandalı: Telegram’a Soruşturma Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!