G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.175.419,93

Grip Aşısı Fiyatları Çıldırmış: 2024’te Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grip aşısı, her yıl milyonlarca insanı etkileyen grip virüsüne karşı en etkili koruma yöntemlerinden biridir. Aşı, vücudun bağışıklık sistemini virüse karşı hazırlayarak hastalığın daha hafif atlatılmasını veya tamamen önlenmesini sağlar. Özellikle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olan bireyler için grip aşısı büyük önem taşır. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı, bu grupların her yıl grip aşısı olmalarını önermektedir.

2024 yılı itibarıyla grip aşısı fiyatları büyük bir artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl 245 TL olan grip aşısı, bu yıl %128 zamlanarak 560 TL’ye yükseldi. Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme listesinde olmayan vatandaşlar, aşıyı eczanelerden kendi ücretleriyle satın almak durumundalar. Eczanelerde reçete ile temin edilen aşı, daha sonra aile hekimi ya da özel sağlık merkezlerinde uygulanabiliyor.

Belirli risk gruplarına dahil olan vatandaşlar, grip aşısını Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında ücretsiz yaptırma hakkına sahip. Ücretsiz aşı yaptırabilecek gruplar şunlardır: 65 yaş ve üzeri bireyler, yaşlı bakımevleri ve huzurevlerinde kalanlar, hamileler (gebeliğin 13. haftasından doğuma kadar olan süre için), kronik hastalığı bulunan çocuklar ve yetişkinler. Bu kişilerin grip aşısı ücretsiz olarak doktor tarafından reçete edildiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaktadır.

Grip aşısı, eczanelerden temin edildikten sonra aile hekimliklerinde, sağlık ocaklarında ve özel hastanelerde uygulanabilir. Reçeteli olarak alınan aşı, doktor veya hemşire tarafından yapılmalıdır. Özellikle eylül ve ekim aylarında yaptırılması tavsiye edilen grip aşısı, kişiye yaklaşık 6 ila 8 ay koruma sağlar ve hastalıktan korunmada önemli bir rol oynar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Grip Aşısı Fiyatları Çıldırmış: 2024’te Ne Kadar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!