G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Google, Birleşik Krallık’ta Yapay Zeka Arama Özelliğini Test Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, yapay zeka arama özelliğini ABD’den sonra Birleşik Krallık’taki kullanıcılarla test etmeye başladı. Bu özellik, arama motorunda bazı sorgulara yanıt vermek için üretken yapay zeka teknolojisini kullanmayı amaçlıyor. Geçen yıl ABD’de test edilen yapay zeka tarafından yazılan arama yanıtları artık İngiltere’de de denendi. Yeni arama motoru, kullanıcıların arama sonuçlarını daha hızlı ve kolay bir şekilde görmelerini sağlamak için tasarlandı.

Bu yeni özellik test aşamasında ve kullanıcılar Google’da arama yaptıklarında, sonuç sayfasının en üstünde “Yapay Zeka Genel Bakışları” adlı bir bölüm görebiliyor. Bu bölümde, yapay zeka otomatik olarak kullanıcının sorgularına cevap veriyor ve daha fazla bağlam sağlıyor. Böylelikle, arama yapan kişiler istedikleri cevabı hızlı bir şekilde bulabiliyorlar ve web sitelerine tıklamaya gerek kalmadan bilgiye ulaşabiliyorlar. Google ürün yönetimi kıdemli müdürü Hema Budaraju, bu yenilik sayesinde Google Arama’nın daha basit ve akıllı hale geleceğini belirtiyor.

Ancak, Google’ın kullanıcılara yapay zeka ile yanıt vermesi, web sitelerinin tıklanma sayısını azaltabilir. Bu durum bazı yayıncıları rahatsız edebilir. Bazı yayıncılar, Google’ın bu özelliğine karşı olduklarını dile getirirken, site trafiğinin düşebileceğinden endişe duyuyorlar. Google ise, bu tip yapay zeka özelliklerini gelecekte ücretli bir paket olarak kullanıcılara sunmayı düşünüyor.

Sonuç olarak, Google’ın yapay zeka arama özelliği ABD’den sonra Birleşik Krallık’ta test ediliyor. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar aradıkları bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar. Ancak, bu özellik site tıklamalarını düşürebilir ve bazı yayıncılar için endişe kaynağı olabilir. Google’ın gelecekte yapmayı planladığı abonelik planları ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, Birleşik Krallık’ta Yapay Zeka Arama Özelliğini Test Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!