USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda maaş bordrosu skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenler, maaş bordrolarında 17 Mayıs’ta tutarsızlık fark etti. İddiaya göre, ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, hesaplarına yatan ücrette 3 kat fazla olduğunu buldu. Geçmişe dönük inceleme sonucunda, maaş bordrolarında yazılan ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, iddialar üzerine okul müdürü, ilçe destek hizmetleri personeli, şube müdürü ve Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise harekete geçerek soruşturma başlattı.

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, olayı soruşturmak için müfettiş görevlendirdiklerini ve sorumluların cezalandırılacağını belirtti. Ayrıca, ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırıldığı iddiasıyla ilgili müfettişlerin bordrolarla öğretmenlerin banka hesaplarını karşılaştıracağını söyledi.

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medyada konuyu paylaşarak 4 yıldır süren usulsüzlüğü dile getirdi. Sadece bir okulda 4.5 milyon liralık yolsuzluk yapıldığını iddia eden Kuruoğlu, benzer durumların başka okullarda da olabileceğini belirtti. Öğretmenlerden hesaplarını geriye dönük olarak incelemelerini istedi.

Yaşanan bu olay, eğitim camiasında infial yaratarak adaletin sağlanması için yetkililerin gerekli önlemleri almasını bekleyen öğretmenler arasında endişe yaratmış durumda. Yetkililerin yapacakları soruşturma sonucunda suçluların cezalandırılacağı ve haksız kazanç elde edenlerin hesap vereceği umuluyor. Olayın detayları ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gölcük Saraylı Ortaokulu’nda maaş bordrosu skandalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!