G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,50
CNY4,84
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.929,73
BTC2.163.003,49

Glossing: İşyerindeki Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazır Mısınız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glossing, çalışanların iş yerindeki gerçek sıkıntıları ve duygusal yükleri reddederek kendilerini iyiymiş gibi göstermeleri anlamına geliyor. North Carolina’da bulunan Give an Hour adlı ruh sağlığı kuruluşunun CEO’su Dr. Trina Clayeux, bu mekanizmanın zamanla güven kaybına, izolasyona, artan strese ve hatta öfkeye yol açabileceğini belirtti. Clayeux, 2024’te yapılan bir ankette çalışanların %67’sinin iş yerini toksik olarak tanımladığını ve %78’inin işverenlerinin ruh sağlığına yeterince önem vermediğini düşündüğünü de açıkladı.

New York Post’ta yer alan habere göre; çalışanların sık sık “İyiyim” diyerek ya da sorunları dile getirmeyerek kendi içlerinde huzursuzluk yaşadıklarına dikkat çeken Clayeux, bunun bir süre sonra daha büyük sorunlara yol açabileceğini vurguluyor. Clayeux, sorunları ertelemenin çözüm ihtimalini azalttığını ve genellikle bu tür konuların ancak kriz aşamasına gelindiğinde gündeme geldiğini belirtti.

Glossing yapan iş arkadaşlarının davranışları; aşırı olumlu e-postalar, geri bildirimi görmezden gelme ya da “Daha kötü olabilirdi” gibi yüzeysel ifadelerle kendini belli ediyor. Clayeux, toksik çalışma ortamlarında bu tür kaçınma stratejilerinin çok yaygın olduğunu söyledi.

Clayeux, çalışanların kendi duygularını fark ederek, yapmacık pozitif ifadeler yerine hissettiklerini açıkça dile getirmeleri gerektiğini vurguluyor. “Konuşmalardaki duygusal tonu değerlendirmek ve gerçekçi bir dil kullanmak önemli,” dedi.

Glossing’e karşı en etkili yöntemlerden biri, birebir toplantılarda açık ve net olmak. İK uzmanı Leal, bu toplantıların sorunları dile getirip destek talep etmek için ideal fırsatlar olduğunu ifade etti. Leal, zor konular hakkında konuşma pratiği yapmanın zamanla bu konuşmaları kolaylaştıracağını ve kariyer gelişimi için fırsatlar yaratacağını vurguladı.

Clayeux, çalışanların kendilerine yöneltilen geri bildirimlere açık olmalarını öneriyor. “Sorunları görmezden geldiğiniz söyleniyorsa, diğer kişinin bakış açısını anlamaya çalışın,” dedi ve örnek bir cevap sundu: “Endişelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yalnızca fırsatlara odaklanmış olabilirim, ama karşılaştığınız zorlukları birlikte nasıl çözebiliriz?”

Uzmanlar, duygusal baskıları gizlemenin ya da görmezden gelmenin sürdürülebilir bir çözüm olmadığını ve iş yerindeki sorunların açık iletişimle çözülebileceğini hatırlatıyor. Çalışanların kendilerini sürekli iyi göstermeye çalışmak yerine, ihtiyaç duydukları destek için cesurca adım atmaları gerektiğini belirtiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Glossing: İşyerindeki Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazır Mısınız?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!