Giresun’da düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uygulanan ekonomi programının enflasyonla mücadele ve cari açıkta denge sağlama konusundaki olumlu etkilerini kamuoyuna duyurdu. Yılmaz, dezenflasyon sürecinin başarılı bir şekilde sürdüğünü ve yıllık enflasyonun aylar içinde gerilediğini açıkladı.
Türkiye ekonomisinin geleceğine dair önemli stratejilerin ele alındığı 2025 yılının ikinci Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı, Giresun’daki İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık etti.
Toplantıya katılanlar arasında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) üyesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile ilgili bakanlıkların bürokratları yer aldı.
Toplantı sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Yılmaz, uygulanan ekonomi programının enflasyonla mücadelesinin ve cari açıkta sağlanan dengenin olumlu sonuçlar doğurduğunu yineledi. Dezenflasyon sürecinin başarıyla devam ettiğini ve yıllık enflasyonda bir düşüş yaşandığını anlattı.
Ayrıca, programın Türkiye ekonomisinin temellerini güçlendirdiği ve dayanıklılığını artırdığına dikkat çekildi. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme için üretim ile verimliliği artıracak yapısal reformların hayata geçirilmeye başlandığı vurgulandı. Bu bağlamda teknoloji odaklı sanayi yatırımları için Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) ve HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Fonu gibi destek mekanizmalarının devreye alındığı belirtildi.
Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Bugün Giresun’da, ekonomi programımızın temel hedefleri doğrultusunda 2025 yılının ikinci Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.
Ayrıca, ihracatın ithalata bağımlılığını azaltmak, küresel ticaretten daha fazla pay almak ve teknoloji yoğun, katma değeri yüksek üretimi artırmak amacıyla atılacak yeni adımların Kurul üyeleri ile istişare edildiği kaydedildi. Uluslararası ticarette artan korumacılık eğilimlerinin dış ticaret üzerindeki olası etkileri konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu. – GİRESUN