G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,00
CNY4,85
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol74,05
GR. ALTIN2.887,72
BTC2.168.489,30

Geçim Sıkıntısından Sürü Sahibi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

45 yaşındaki iki çocuk annesi olan Bedir ve ailesi, eşinin işi sebebiyle 2014 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine taşındı. Ancak tek bir maaşla geçim sıkıntısı çeken aile, hayatlarını kökten değiştiren bir adım attı. Bedir, eşiyle birlikte koyunları alarak 2 bin rakımlı köylerinin dağlarında otlatmaya başladı. Zamanla hayvan sayısını artırarak sürü sahibi olan Bedir, iki yıl içerisinde yaklaşık 500 hayvana ulaştı. Bu kararın kendileri için çok olumlu bir dönüm noktası olduğunu belirten Bedir, verilen desteklerin kendilerini mutlu ettiğini ve hayvan sayısını daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.

Bedir, ailesiyle birlikte köylerine dönmenin mutluluğunu yaşarken, devletin sunmuş olduğu destekler sayesinde geçimlerini güçlü bir şekilde sağladıklarını dile getirdi. Büyükşehirlerde yaşayan ve zorluklarla karşılaşan herkesin köylerine dönerek devletin hizmetlerinden faydalanabileceğini belirten Bedir, koyun alımıyla başladıkları işin kendilerine maddi ve manevi olarak rahatlık getirdiğini söyledi. Kuzuları satarak gelir elde ettiklerini ve bu gelirle daha iyi bir yaşam sürdüklerini vurgulayan Bedir, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin kendilerine sağladığı verimden de övgüyle bahsetti.

Başlangıçta sadece 100 koyunla işe başlayan Bedir, bugün 500’e yakın hayvana sahip olmanın gururunu yaşıyor. Koyun alarak aldığı yeni yolda emin adımlarla ilerleyen Bedir ve ailesi, elde ettikleri gelirle hayatlarını kolayca idare edebiliyor. Kendi geçimlerini sağlamak adına verdikleri mücadele ve aldıkları cesur karar, onlara daha güzel bir hayat sunmanın kapılarını araladı. Bedir, hayatlarını kökten değiştiren bu adıma cesaretle adım atmalarında ve verilen desteklerle hayallerine kavuşmalarında büyük bir rol oynayan devlete minnettarlığını dile getirirken, gelecekte hayvan sayılarını daha da artırarak daha güzel bir yaşama adım atmayı planladıklarını belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Geçim Sıkıntısından Sürü Sahibi Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!