G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Gazzeli Çocuklar Kirli Suyu İçmek Zorunda Kalıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deyr Belah kentinde yaşayan Gazzeli çocuklar, temiz su bulamadıkları için Aksa Şehitleri Hastanesi çevresindeki şebeke borularından akan çamurlu suyu içmek zorunda kalmaktadır. Gazze, İsrail’in 10 aydır süren ablukası nedeniyle insani krizle karşı karşıyadır. İsrail ordusunun saldırılarından kaçan siviller, göçebe bir hayat sürmektedir. Filistinliler, ‘güvenli bölge’ olarak tanımlanan yerlere zorla yerleştirilmiş ve uzun süredir açlık ve susuzlukla mücadele etmektedirler. Özellikle susuzluk, bölgede ölümleri artırmaktadır ve siviller, temiz olmayan su kaynaklarına yönelmektedirler.

Deyr Belah şehrinde yaşayan Filistinli çocuklar, içme suyu bulamadıkları için Aksa Şehitleri Hastanesi yakınındaki şebeke borularından akan suyu içmeye çalışmaktadır. Bu suyun toprak zeminle temas etmesi nedeniyle çamur haline gelmekte ve Filistinliler, kirli suyu içmek zorunda kalmaktadırlar. Özellikle küçük çocukların kirli su içmesi, Gazze’de yaşanan dramatik durumu gözler önüne sermektedir.

Gazze’deki insani kriz, halkın günlük temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluklarla karşılaştığını göstermektedir. İsrail’in ablukası altında yaşayan Filistinliler, sağlıklı su kaynaklarına erişimde zorlanmaktadırlar ve bu durum özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Aksa Şehitleri Hastanesi çevresindeki su temin yöntemi, Gazze’deki su krizinin vahametini gözler önüne sermektedir.

Filistinlilerin yaşadığı bu zor şartlar, uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi hedeflemektedir. Kirli suyun içilmesinin neden olduğu sağlık sorunları ve çocukların bununla karşı karşıya olması, Gazze’nin acil yardım ihtiyacını gözler önüne sermektedir. Gazze’deki insani krizin çözümü için uluslararası bir çaba gerekmektedir ve bu önemli konu dünya kamuoyunda daha geniş bir farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazzeli Çocuklar Kirli Suyu İçmek Zorunda Kalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!