G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Gazze’de Yakıt Sıkıntısı: Sivil Savunma Araçlarının Yarısı Çalışmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de Sivil Savunma Teşkilatı, Refah kentinde yaşanan yakıt sıkıntısı ve İsrail’in saldırıları nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyor. Teşkilata ait araçların yüzde 50’sinin çalışmadığı belirtiliyor. İsrail ordusunun yakıt girişine engel olması, tamir atölyelerini hedef alması ve yedek parça eksikliği araçların kullanılamaz hale gelmesine sebep oluyor. Bu durum teşkilatın acil durumlarda müdahale kapasitesini kısıtlıyor ve şehit ve yaralıların naklini zorlaştırıyor.

Sivil Savunma Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, Refah’taki araçların çalışmamasının sorumluluğunun BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile BM’de olduğu vurgulanıyor. Ayıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten, UNRWA’nın teşkilata yakıt tedarik etme yükümlülüğünü yerine getirmesi isteniyor. Gazze’deki sivil altyapının korunması ve halkın güvenliği için gerekli yakıtın sağlanması gerektiği belirtiliyor.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları ise büyük bir insanlık dramına sebep oluyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı biliniyor. Evleri yıkılan ve zorla göç ettirilen Filistinliler, büyük acılar yaşarken hayatta kalmak için mücadele veriyorlar. Özellikle çocuk ve kadınların hedef alındığı saldırılarda binlerce kişi öldü ve yaralandı. Sivil altyapının hedef alınması ise zaten sınırlı olan imkanların daha da azalmasına sebep oluyor.

Gazze’deki Filistin hükümeti saldırılar nedeniyle 800 bin öğrencinin eğitim haklarından mahrum kaldığını açıkladı. Sivil Savunma Teşkilatı gibi eğitim kurumları da hedef alındığı için çocuklar daha da savunmasız hale geliyor. Enkaz altında binlerce ölü bulunurken, sağlık ve eğitim kurumlarına yapılan saldırılar ise toplumun temel ihtiyaçlarına erişiminin de engellenmesine sebep oluyor.

Gazze’deki krizin derinleşmesi ve insanlık dramının büyümesi nedeniyle uluslararası toplumun daha fazla müdahalede bulunması gerekiyor. Filistin halkının temel insan haklarına saygı gösterilmesi, sivil altyapının korunması ve insani yardımın erişilebilir olması için gerekli adımların atılması gerekiyor. Bu dramın sona ermesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun birlikte çalışması şart görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Yakıt Sıkıntısı: Sivil Savunma Araçlarının Yarısı Çalışmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!