G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.247.856,63

Gazze’de Öldürülen Gazeteciler İçin İstanbul’da 24 Saat Kesintisiz Canlı Yayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilerin sayısı 140’a yükseldi. Gazeteciler, meslektaşlarının sesi olmak amacıyla İstanbul’da bir araya gelerek 24 saat kesintisiz canlı yayın yapacaklar. Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, yaptığı basın açıklamasında İsrail’in Gazze’de “Filistin’in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak gazetecileri ve basın mensuplarını hedef aldığını belirtti.

Burhan, 13 Nisan Cumartesi günü önemli bir eylem gerçekleştireceklerini ve bu eylemin amacının Filistin’de öldürülen 140 gazeteciye ses olmak olduğunu vurguladı. Gazetecilerin, Filistin halkının sesi olduğunu ifade eden Burhan, İsrail’in zulmünün artık dünyada daha az duyulur hale geldiğini ve gazetecilerin susturularak hedef haline getirildiğini söyledi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak, gazetecilere destek verdiklerini ve kardeş olduklarını göstermek amacıyla 13 Nisan Cumartesi günü Sultanahmet’te 24 saat kesintisiz ortak yayın gerçekleştireceklerini belirten Burhan, ulusal ve yerel gazetecilerin katılımıyla televizyon kanallarının da destek vereceği ortak yayında Filistinli gazetecilerin yasını tutacaklarını açıkladı.

Bu anlamlı eylemle, Gazze’de öldürülen gazetecilerin anısına saygı gösterilmesi ve onların Filistin halkının sesini duyurmak için verdikleri mücadelenin devam ettirilmesi hedeflenmektedir. Dünyanın dört bir yanındaki gazetecilerin bir araya gelerek bu özverili meslektaşlarına destek olması, gözlerin Filistin’deki zulme çevrilmesi ve uluslararası kamuoyunun bu konuda duyarlılık göstermesi önem arz etmektedir. Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenleyeceği 24 saatlik ortak yayın, Gazze’deki gazetecilere ve Filistin halkına destek mesajı vermek için önemli bir fırsat olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Öldürülen Gazeteciler İçin İstanbul’da 24 Saat Kesintisiz Canlı Yayın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!