G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Gaziantep’te Yeşil Şehir Hedefi: Hidrojenli Otobüsler Yolda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, EBRD tarafından “Yeşil Şehir” ilan edilen Gaziantep’te yenilenebilir enerjiye yatırımlarını sürdürüyor. İstasyon Meydanı’nda yapılan tanıtımda, yerli ve milli, sıfır emisyonlu, çevreci hidrojenle çalışan otobüsler, bir depoda 500 kilometre yol kat ederken yüksek yolcu kapasitesi ve konforuyla ön plana çıkıyor. Bu otobüsler, atık olarak egzozdan su buharı çıkartıyor ve ulaşımdan kaynaklanan sera gazının salınımını azaltmayı amaçlıyor.

Hidrojen yakıtı elde edebilmek için kullanılacak enerjiyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kurduğu güneş enerjisi santrallerinden karşılayacak. Hidrojen yakıtın oluşturulması ve depolanması için tesis çalışmalarını da Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Bu sayede otobüsler ayrıca kendini de şarj edebilecekler.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hidrojenli otobüslerin önemine vurgu yaparak, Türkiye’de bu soruna karşı büyük bir çözüm iradesi olduğunu belirtti. Şahin, hidrojenli otobüslerin suyu ayrıştırarak yakıt olarak kullandığını ve egzozdan sadece su buharı çıkardığını ifade etti.

Başkan Fatma Şahin, ayrıca yerli ve milli üretim olduğu sürece tercihinin bu yönde olduğunu ve Yeşil ve Akıllı ulaşım için gerekli bütün görevlerin yerine getirildiğini belirtti. Karsan CEO’su Okan Başbey ise Gaziantep’in yeşil dönüşümde öncülük yapan bir şehir olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de ilk defa hidrojen yakıtlı otobüsün Gaziantep’te görücüye çıkarıldığını ifade etti. Bu yenilikle birlikte Gaziantep’in Yeşil Şehir hedefine daha hızlı ulaşacağına inandıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te Yeşil Şehir Hedefi: Hidrojenli Otobüsler Yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!