G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

Gazi Şehirde Konut Sahibi Olmanın Yeni Yolu: Gazi Konut Güneyşehir Anahtarları Sahiplerine Teslim Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazi şehirde konut ihtiyacının karşılanması ve uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunulması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gazi Konut, Güneyşehir’de yapılan 1. etapta bulunan 500 konutun anahtarlarını sahiplerine teslim etti. Bu konutlar arasında 110 metrekare büyüklüğünde 3+1 planında olan 236 konut ile 93 metrekare büyüklüğünde 2+1 planında olan 264 konut bulunmaktadır. İlk etap tamamlandığı gibi, planlanan süreden önce Güneyşehir konutlarının 2. etabı için de 100 konut için talepler toplanmaya başlandı.

Anahtar teslim töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, herkesi eşit ve adil bir şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Konut ve trafik sorunlarının en büyük sorunlar olduğunu vurgulayan Şahin, Gazi Konut’un kurulmasıyla bu konuda hızlı bir çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Şahin, şehir planlamasının önemine değinerek, yeni konutlarla birlikte vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, depremler sonrası konut açığının arttığını ve buna karşı hızlı bir şekilde çözüm bulmaları gerektiğini dile getirdi.

Törene katılan TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise konuşmasında şehirlerdeki en büyük sorunlardan birinin yüksek konut fiyatları ve kiralarda olduğunu belirtti. Başkan Şahin’in bu konuda başlattığı çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Atay, devletin arsa üreterek ucuz konutlar inşa etmesi gerektiğini söyledi. Atay, Gaziantep Belediye Başkanı’nın sahada aktif olarak sorunlara çözüm bulduğunu ve yeni ev sahiplerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Törende Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey de konutlar ve diğer projeler hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından anahtarlar sahiplerine teslim edilirken, tören sonrasında örnek daireler de ziyaret edildi. Gaziantep’in konut ihtiyacını karşılamak ve vatandaşlara daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla yapılan bu projenin şehre olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazi Şehirde Konut Sahibi Olmanın Yeni Yolu: Gazi Konut Güneyşehir Anahtarları Sahiplerine Teslim Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!