G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Fransa’da Sokaklarda Yaşayan Çocuk Sayısı Yüzde 120 Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da yaşanan barınma sorunu giderek derinleşirken, sokaklarda yaşayan çocuk sayısında son dört yılda yüzde 120’lik bir artış görüldü. Dayanışma Aktörleri Federasyonu (FAS) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan araştırmalar, ülkede yaşayan evsiz çocuk sayısının 2 bini aştığını ortaya koydu. UNICEF Fransa, evsiz çocuk sayısının endişe verici bir şekilde 2 bini aşarak ilk kez bu seviyeye ulaştığını duyurdu. 2020 yılında 927 olan evsiz çocuk sayısının dört yıl içinde yüzde 120 artarak 2 bine çıktığı belirtildi. Bu artışın ardından, sokaklarda yaşayan 2 binden fazla çocuğun 467’sini üç yaş altındaki çocuklar oluşturdu.

FAS Başkanı Pascal Brice, hükümetin 2022 yılında bu sorunu çözeceği yönünde taahhütte bulunmasına rağmen hala bir çözüm bulunamadığını söyledi. UNICEF Fransa Başkanı Adeline Hazan ise evsiz çocuk sayısındaki durmak bilmeyen artışın bir trajedi olduğunu ifade etti. Hazan, Fransa’nın Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini ve durumun sürekli kötüleştiğini belirtti. UNICEF Fransa ve FAS, Fransa’da yeni kurulan hükümetin önceliklerinin çocuklar olması gerektiğini vurgulayarak, Ocak 2024’ten bu yana söz verilen barınma yerlerinin sayısının arttırılmasını talep etti.

Fransa’nın 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde başkent ve çevresindeki evsizler, kalıcı barınma imkanı sağlanmadan ülkenin farklı bölgelerine yönlendirilmişti. Bu durum binlerce evsizi etkilerken, insan hakları kuruluşları ve göçmen dernekleri tarafından eleştirilmişti. Fransa’da yaşanan evsizlik sorununun acilen çözülmesi gerektiği belirtilirken, hükümetin bu konuya daha fazla dikkat göstermesi ve çocukların yaşadığı zorluklara çözüm bulması beklenmektedir. Son dört yılda yaşanan yüzde 120’lik artış, Fransa’daki evsizlik sorununun ne kadar hızla büyüdüğünü gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da Sokaklarda Yaşayan Çocuk Sayısı Yüzde 120 Arttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!