G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Fransa Cumhurbaşkanı Ukrayna’ya Askeri Yardım Planlarını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 7 Haziran Cuma günü yaptığı açıklamada, koalisyon ülkelerinin Ukrayna’ya askeri eğitmenler göndermeyi kabul ettiğini duyurdu. Macron, planlama süreci için ilerleyen günlerde liderlerle bir araya geleceğini belirtirken, detaylı bilgi vermedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yapılan basın toplantısında bu açıklama, Fransa ve diğer müttefiklerin artık NATO ülke askerlerini Ukrayna’da konuşlandırabileceklerine dair bir işaret olarak yorumlandı.

Macron, Ukrayna’nın on binlerce askerini cepheye sürmeye çalıştığını ve bu askerlerin eğitiminde büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirtti. Bu doğrultuda Fransa’nın 4.500 Ukraynalı askerden oluşan bir tugayı donatacağını ve eğiteceğini açıkladı. Rusya’nın artan üstünlüğüyle birlikte Kiev’in Avrupa’dan askeri destek talebini artırdığı da biliniyor. Fransız Le Figaro gazetesine göre Macron, bu adımların gerilimi tırmandırmayacağını ve Ukrayna’ya eğitmen göndermenin saldırganlık olmadığını ifade etti.

Fransa’nın Ukrayna Ordusu’na yakında eğitmen göndereceği yönündeki haberler üzerine Rusya, yeni bir tırmanma tehdidiyle karşılık verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna Ordusu’nun eğitiminde yer alan eğitmenlerin dokunulmaz olmadığını ve Fransız olmalarının önemli olmadığını belirtti. Politico dergisine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise geçen hağfta Ukrayna’da paralı askerlerin bulunduğunu iddia etmişti. Rus devlet haber ajansı TASS’a göre ise Moskova Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Fransa’nın Ukrayna’ya asker göndermeye hazırlandığı haberlerinin teyit edildiğini belirtti.

Son olarak, Fransa’nın Ukrayna’ya silah ve eğitmenler gönderme planı, Rusya ile gerilimi artırmış durumda. Her iki ülkenin karşılıklı açıklamaları ve hazırlıkları, bölgedeki gerginliği yükseltme potansiyeline sahip. yaşanan gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Cumhurbaşkanı Ukrayna’ya Askeri Yardım Planlarını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!