G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Forbes Haberi: KKTC Yatırımları En Karlı Ülke olarak Sıralıyor, Rum Basını Tepkili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Forbes dergisi, ekonomi ve iş dünyasına yönelik yayınlarıyla tanınan bir dergi olup, son zamanlarda dikkat çeken bir araştırmaya yer verdi. Dergi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yurt dışında mülk anlamında yapılan yatırımlarda Avrupa ve Amerika pazarına göre yüzde 47 tasarruf sağlayarak en karlı ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. KKTC’nin yatırımlar karşılığında oturma izni ve diğer avantajlar sunarak yabancı yatırımı teşvik ettiği vurgulandı.

Forbes’in KKTC’yi en karlı mülk alım yeri olarak tanımlaması Rum basınında tepkilere yol açtı. Rum basını, Forbes’in KKTC’yi devlet olarak tanımlamasının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde şok etkisi yarattığı konusunda eleştirilerde bulundu. Alithia gazetesi, Forbes’in KKTC’yi sahte bir devlet olarak nitelendirerek işgal bölgelerindeki satın alma fırsatları hakkında yaptığı habere sansasyon yarattığını belirtti. Bazı Rum internet siteleri ise Forbes’in KKTC’yi parlatmaya çalıştığını iddia ederek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Ada ile ilgili kararlarına aykırı olduğunu savundu.

Forbes daha önce de KKTC’yi tanıtıcı haberler yapmıştı. Geçen yıl yayımlanan bir habere göre, Forbes KKTC’yi “ABD’liler için 2024’te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer” listesinde birinci sıraya koymuştu. Aynı dergi, 3 yıl önce bir makalede KKTC’yi sahil kıyısında daireler konusunda en iyi fırsat sunan ülke olarak nitelendirmişti. Ancak, bu tanıtıcı haberler Rum yetkilileri ve Güney Kıbrıs basını tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Forbes dergisinin KKTC’yi en karlı mülk alım yeri olarak tanımlaması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırım yapmak isteyenlere yeni bir perspektif sunmuştur. Ancak, Rum basını ve yetkilileri bu tanıtımın ada genelindeki siyasi durumu etkilediği gerekçesiyle tepkilerini dile getirmiştir. Forbes’in KKTC’deki yatırım cazibesini vurgulamasıyla birlikte, ada üzerindeki siyasi gerilimler de yeniden gündeme gelmiş ve tartışmaları alevlendirmiştir. Bu durum, KKTC’yi yatırımcılar için potansiyel bir destinasyon haline getirirken, aynı zamanda ada genelindeki siyasi iklimi de etkilemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Forbes Haberi: KKTC Yatırımları En Karlı Ülke olarak Sıralıyor, Rum Basını Tepkili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!