G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,02
CNY4,81
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,60
GR. ALTIN3.025,19
BTC2.320.119,73

Fırtına Gibi Savunma: Depremde Ölüme ve Yaralanmalara Neden Olduğu İddia Edilen Müteahhit Cezasını Bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Deprem Davası: Üçüncü Duruşma Gerçekleşti

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesi, 17 kişinin de yaralanmasıyla ilgili olarak başlatılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Dava kapsamında, 1’i tutuklu, 10 sanık "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla yargılanıyor ve her biri 22 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle karşı karşıya.

Duruşma, Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Duruşmaya tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu ve tutuksuz sanıklar arasında müteahhitin kardeşi ve ortağı İsmail Avşaroğlu, mimari proje sorumlusu Hülya Kaptanoğlu, şantiye şefleri Ömer Faruk Tatarlı ve Ali Enes Çakallıoğlu, zemin etüt raporu sorumlusu Lütfi Varol ve yapı denetim firması yetkilisi Ahmet Fatih Tekerek katıldı. Duruşmaya, ölenlerin aileleri ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar, statik proje uygulayıcı ve denetçisi Hacı Kocabaş, mimari proje ve uygulama denetçileri Hasan Tümer ve Alper Ömer Doğan duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Şahin Avşaroğlu, savunmasında, binanın standartlara, ruhsat ve projeye uygun olarak inşa edildiğini iddia etti. Suçlamaları kabul etmediğini vurgulayan Avşaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“BİNANIN ALTINA KUYU YAPACAK KADAR DANGALAK MIYIM?”

“Projede buranın 15 katlı olarak belirlendi. Bu karar belediyeye aittir ve biz de buna uygun projeler gerçekleştirdik. Olayın başından beri şahsımla ilgili iftiralar dile getiriliyor. Sosyal medyada, betonun içinde taş parçaları olduğu iddiaları çıktığında, karot numuneleri alınmış ve binanın depremle ilgili kriterleri üst seviyelerde bulunmuştu. Şimdi de ‘Binanın altında kuyu var’ deniliyor. Ben işini düzgün yapan güvenilir biriyim. Bir binanın altına kuyu açacak kadar aptal mıyım?”

MAHKEME BAŞKANI’NDAN UYARI

Mahkeme başkanı, Avşaroğlu’na üslubunu bozmaması konusunda uyarıda bulundu. Avşaroğlu, hakim karşısında sözlerinin nedeni olarak sıkıntılarını gösterince, hakim, “Bu üslupta konuşmaya devam edersen benim de canım sıkılır ve o zaman yasal işlem yaparım. Savunmanı belirli bir üslup içinde yapmalısın” dedi.

Mahkemede özür dileyen Avşaroğlu, 21 aydır yüksek güvenlikli bir cezaevinde bulunduğunu ve bu süreçte sıkıntılar yaşadığını belirterek tahliyesini talep etti. Diğer sanıklar ise savunmalarında suçlamaları reddetti. Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, Şahin Avşaroğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 22 Ocak 2025’e erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fırtına Gibi Savunma: Depremde Ölüme ve Yaralanmalara Neden Olduğu İddia Edilen Müteahhit Cezasını Bekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!