G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Filipinler KF-21 Savaş Uçakları İle İlgileniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filipinler, Güney Kore tarafından geliştirilen KF-21 savaş uçaklarına olan ilgisiyle dikkat çekiyor. Flight Global tarafından yapılan habere göre Filipinler, 4.5 nesil savaş uçağı projesi KF-21’e yönelik bir talepte bulundu. Geçtiğimiz günlerde Filipinler, KF-21 savaş uçağı geliştiricisi KAI’ye uçak hakkında bilgi talebi iletti. KAI’nin Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Shin Dong Hak, Filipinler’in bu talebini karşılamak için çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Endonezya’nın projeye sınırlı desteğine rağmen 2025 ila 2029 yılları arasında Endonezya Havacılık ve Uzay tarafından KF-21’in yerel üretimi için planlar devam ediyor. KAI’nin Temmuz ayı başlarında KF-21’in seri üretimine başladığını ve uçağın 2026 sonlarında Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne katılacağını belirten Shin, iki hükümet ve iki şirket arasında anlaşmaların hazırlık aşamasında olduklarını ifade etti.

Filipinler’in Savaş Uçağı Tedarik Programı kapsamında Filipin Hava Kuvvetleri, KF-21 Boramae’yi MRF projesi için potansiyel bir aday olarak görmüştü. Kore Savunma ve Satın Alma Programı İdaresi’nin (DAPA) açıklamalarına göre Filipinler’in askeri modernizasyon planı kapsamında KF-21, FA-50 ve denizaltıların tedarikine odaklandıkları belirtildi. Filipin Savunma Bakanlığı, F-16 Block 70 Viper ve JAS-39 Gripen gibi uçakları da değerlendirmiş olsa da KF-21’in maliyet açısından cazip bir alternatif olduğunu düşünmeye başladı.

Geçtiğimiz yılın sonunda Filipinler, Gripen uçaklarının tedariki için İsveç ile anlaşma imzalamıştı. Ancak Filipinler’in uçakların bakım ve onarım faaliyetlerinde Güney Kore sistemlerini kullanma konusundaki memnuniyeti, KF-21 savaş uçaklarına olan ilgilerini artırdı. Ayrıca FA-50 uçaklarına yönelik anlaşma yapan Peru gibi diğer ülkeler de Güney Kore’nin geliştirdiği uçaklara ilgi göstermeye başladı. Bu durum, Güney Kore’nin savunma sistemleri konusundaki güvenilirliğini ve etkinliğini yansıtıyor.

Sonuç olarak, Filipinler’in KF-21 savaş uçağına olan ilgisi giderek artarken diğer ülkeler de Güney Kore’nin geliştirdiği uçaklara yönelik taleplerini artırıyor. Bu durum, Güney Kore’nin savunma sanayi alanındaki başarısını ve bölgedeki etkinliğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filipinler KF-21 Savaş Uçakları İle İlgileniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!