G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.375,32

Fidan, İsrail’in Refah Planlarını Eleştirdi, Farklı Adımlar Bekliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gambiya’nın başkenti Banjul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi’nde konuşan Türkiye’nin istihbarat başkanı Hakan Fidan, İsrail’in Refah ile ilgili planlarına dikkat çekerek büyük bir felaketin yaşanabileceğini belirtti. Fidan, Filistinlilere destek olmanın tüm İslam ümmetinin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Fidan, İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmünü durdurmak için uluslararası hukuku ihlal etmesinin yaptırımlarla karşılanması gerektiğini savundu. Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı ticaret yasağı kararına da değinen Fidan, uluslararası toplumun adil bir çözüm için İsrail’e baskı yapması gerektiğini söyledi. Filistin davasının bölgesel çıkarlarla oyalanmaması gerektiğini vurgulayan Fidan, İsrail’in cezasız kalmaması için tüm diplomatik yolların kullanılacağının altını çizdi.

İİT zirvesinde alınan kararların hayata geçirilip geçirilmediğinin denetlenmesi gerektiğini belirten Fidan, bu kararların uygulanmaması durumunda sadece İsrail’e daha fazla zaman kazandırılacağını ifade etti. Ayrıca Fidan, Filistin’in uluslararası alanda daha fazla tanınmasının İsrail’e ciddi zararlar vereceğini ve BM’ye tam üyelik için çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’nde Pakistanlı mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile de görüşmüştür. Ayrıca zirve kapsamında İran, Fas, Tataristan, Sudan, Azerbaycan, Somali ve Gambiya’dan önemli isimlerle de gerçekleştirilen görüşmeler hakkında bilgi verilmiştir. Türkiye’nin, İsrail’e karşı aldığı yaptırım kararları ve uluslararası alanda attığı adımların önemine vurgu yapılmıştır.

Bakan Fidan, İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak Türkiye’nin, Filistin davasının yanı sıra diğer adaletsizliklere karşı da mücadele ettiğini ifade etmiştir. Sonuç olarak, İİT Zirvesi’nde alınan kararların hayata geçirilmesi ve İsrail’in cezasız kalmaması için tüm ülkelerin birlik olması gerektiği vurgulanmıştır. Bu süreçte Türkiye’nin de uluslararası alanda aldığı önlemler ve destek verdiği davalara ilişkin bilgiler paylaşılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan, İsrail’in Refah Planlarını Eleştirdi, Farklı Adımlar Bekliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!