USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

FETÖ’nün İstanbul’da Para Transferi Görüntülendi! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ ile mücadele devam ediyor. Terör örgütünün yeniden yapılanma çabaları güvenlik güçleri tarafından takip ediliyor ve engelleniyor. Şüpheliler hem teknik hem de fiziki olarak sürekli izleniyor. Ankara merkezli operasyonlarda 46 kişi yakalandı, bunlardan 14’ü tutuklandı. İstanbul’da örgütün para transferi operasyonu düzenlenerek gözaltına alınan 2 kişi, örgüt evlerinin kirası için para alışverişi yaparken görüntülendi.

Örgütün yeniden yapılanma amacıyla evler kiraladığı ve kiraları kamuya açık alanlarda gizlice el değiştirdiği belirlendi. Emniyet birimleri, paranın örgüt evlerinin kirası için kullanıldığını tespit etti. Örgütün gizliliğe verdiği önemi gösteren 10 saniyelik bir sarılma ile para dolu poşetin teslim edilmesi de görüldü.

MİT ve İstanbul Kaçakçılık Şubesi’nin operasyonu sonucunda 38 şüpheli gözaltına alındı ve Fetullahçı terör örgütünün İstanbul’daki kadın yapılanması çökertildi. Örgütün İstanbul’daki kadın sorumlusunun Almanya’da yaşadığı tahmin edilen firari Örgüt Yöneticisi Tuğba K. olduğu belirlendi. Bu kişinin örgütteki kod isminin Ezgi olduğu ve İstanbul’daki kadın yapılanmasını 4 kişi ile birlikte yönettiği tespit edildi.

Güvenlik güçleri, örgütün kadın yapılanmasına ilişkin önemli detaylara ulaştı. Örgüt evlerinde kalanların ortak özelliği olarak hepsinin ayrıca İstanbul’da başka bir evi bulunuyor. Örgüt üyelerinin internet üzerinden yazıştığı ve yaşlarının 18’in üzerinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 38 şüpheliden 28’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, baskınlarda örgüt evlerine götürülen 14 çocuk da bulundu. Çocukların yaşadıklarını anlatmak üzere pedagog eşliğinde bilgisine başvuruldu ve evlerde örgütsel propaganda yapıldığı ortaya çıktı.

Bu gelişmeler üzerine FETÖ ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Güvenlik güçleri terör örgütünün faaliyetlerini engellemek ve örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla soruşturmalarını derinleştirerek devam ettiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ’nün İstanbul’da Para Transferi Görüntülendi! İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!