G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,01
CNY4,80
GBP44,53
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,79
GR. ALTIN3.016,72
BTC2.302.962,91

FETÖ Çözüldü: Meclis’te Gülen Tartışması Alevlendi! “En Büyük Darbeyi Siz Vurdunuz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in Ölümü TBMM’de Tartışıldı

ABD’de bir gün önce hayatını kaybeden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında dikkat çekici bir tartışma yaşandı.

Murat Emir: "Hesabını Vereceksiniz"

Murat Emir, Gülen’e lanet okuyanların geçmişte benzer söylemlerde bulunduğunu vurgulayarak, "Kendisini iyi bilmezdik, hakkımızı helal etmiyoruz. Ancak, soruların çalındığı için hayallerindeki mesleğe giremeyen gençler, kumpas davaları sonucunda hapislerde yatan ordumuzun kahraman askerleri ve mağdur edilen vatandaşlar, haklarını helal etmemiştir" dedi.

Emir, "Bir zamanlar FETÖ’ye ‘hoca’ diyenler, onu Türkiye’ye davet edenler ve Gülen ile iş birliği yapanlar şimdi lanet okuyor. Ama bu sözlere kimse inanmıyor. Allah affetti mi bilmiyoruz; ancak sizin yaptığınız zulüm ve ortaklık, bu millet tarafından affedilmedi. Bunun hesabını mutlaka vereceksiniz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, AKP iktidarının Gülen’i ABD’den geri getirmemesi ve darbenin siyasi ayağının sorgulanmaması konusuna da değinen Emir, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan komisyon raporları hala bastırılmakta" dedi.

Özlem Zengin’den Cevap: "Zamanında Yanında Durdukları Unutulmamalı"

Özlem Zengin, Emir’in iddialarına karşılık olarak "FETÖ, uluslararası güçler tarafından oluşturulmuş yeni nesil bir terör örgütü. Darbe girişimine kadar AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı’nın sergilediği mücadeleye bakıldığında, o dönemde Emir’in siyasal hareketinin yanında durduğunu görüyoruz" dedi.

Zengin, "Darbe girişimi olduğunda olayın vahameti anlaşılmıştır. O yüzden geçmişte de bu örgütün yanında durarak onların haklılığını savunanları unutmamak gerekiyor. AK Parti ve Cumhurbaşkanı bu terör örgütüyle mücadele konusunda son derece kararlı" ifadelerini kullandı.

Uluslararası hukuk kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Zengin, "Yabancı ülkelerle yapılan müzakerelerde belgeler titizlikle hazırlanarak iletildi. Önemli olan Gülen’in Türkiye’ye getirilmesi, burada yargılanmasıydı. Ancak biz ahiretin varlığına inanıyoruz; bu örgütle olan mücadelemiz devam edecek" dedi.

Emir: "Siz En Büyük Darbeyi Vurdunuz"

Murat Emir, AKP ile FETÖ arasında bir ortaklık olduğunu ifade ederek, "Anayasa değişikliği ile 5 bin FETÖ’cü hakim ve savcıyı siz atadınız. Bu millete en büyük darbeyi siz birlikte vurdunuz" dedi.

Emir, özellikle "Al papazı, ver papazı" diyerek Türkiye’deki papazın gittiğini, fakat ABD’deki papazın cenazesinin hala orada olduğunu kaydederek, "O papazın getirilememesi, Türkiye’nin bunu gerçekten istemediğindendir. Çünkü o gelseydi, sizlerin ortaklığı açıklanmış olacaktı" şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, bu tartışma TBMM’de derin izler bırakırken, her iki tarafın da birbirine yönelttiği suçlamalar devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ Çözüldü: Meclis’te Gülen Tartışması Alevlendi! “En Büyük Darbeyi Siz Vurdunuz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!