G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,27
CNY4,80
GBP44,66
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
Petrol74,77
GR. ALTIN2.947,76
BTC2.321.897,23

Fernas İşçileri Kurtuluş Parkı’nda Direnişte: ‘Kellenin Torbada, Haklarımız İçin Buradayız!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtuluş Parkı’nda Gerçekleşen Eylemler Devam Ediyor

Kurtuluş Parkı, polis bariyerleriyle kapatıldığında, parkın girişinde açlık grevi ve oturma eylemi yapan Fernas işçileri, AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu’nun "Gelin 10 dakikada bu sorunu çözelim" teklifini duyduktan sonra, 5 kişilik bir heyet oluşturarak Nasıroğlu ile görüşmek üzere Fernas Holding’e gitti. Ancak, görüşme talebi reddedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Zeliha Aksaz Şahbaz da işçileri ziyaret ederek destek verdi. CHP’den 16 milletvekilinden oluşan bir heyet, işçilerin yanında sabaha kadar nöbet tutmaya karar verdi. Ayrıca, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Hakkari Milletvekili Öznur Bartın ve Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü de işçilere destek vermek amacıyla bulundular.

"Bizi Kabul Etmesini İstiyoruz"

Ferhat Nasıroğlu ile görüşmek isteyen heyette yer alan bir işçi, görüşmenin gerçekleşmemesi üzerine şu ifadeleri kullandı: “Yarım saat buradayız. Yarım saat daha bekleyebiliriz. Fernas Holding’de çalışırken, yer altındaki ek iş için mesaiye kaldığımızda, saat 20.00’ye kadar içerideki yetkililer de bekliyordu. Ancak şu anda saat 18.48 ve şirkette hiç kimse yok. İki aracın dışarı çıktığını gördük. İsterlerse hemen geri dönebilirlerdi. Bu kadar insanı aç olarak bekletmek onların tercihidir. Her gün ailemizi arıyoruz; acaba bugünün bahanesi ne olacak? Eşlerimiz hastaneye kaldırılacak mı, endişeleri içerisindeler. Çocuklarımız bizi bekliyor. Gece yarısı bile geliriz yeter ki karşı taraftan bir adım görelim. Ferhat Nasıroğlu’ndan hemen bizi kabul etmesini bekliyoruz.”

Heyetteki bir başka işçi ise Nasıroğlu’nun Meclis’te olduğunu belirterek, “Kapıya gelen durum bu. Eğer ‘10 dakikada sorun çözülür’ diyorsa, bizi Meclis’e çağırsın. On dakikada bu işi çözelim” dedi.

"Buradan Ayrılmayacağız"

Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi işçilerin oluşturduğu heyetin müzakereleri devam ederken, Kurtuluş Parkı’nın dışındaki diğer madencilere, geceyi parkta geçirmeleri için içeri girmelerine izin verildi.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, destek verenlere teşekkür ederken, “Biz buraya saat 13:00’te geldik. Bariyerlerden içeri alınmadık. Hakkınızı açıkça ifade ederseniz, bunu göz ardı edemezler. Üç gündür açlık grevindeyiz ve dün gece gözaltında kaldığımız için yorgun düşmüş durumdayız. Yatmaya geçeceğiz. Biz madenciler olarak her zaman bunu söyleriz; ‘kelleyi torbaya alırız, kefen cebimizdedir.’ Sendikamızın bir sloganı vardır: ‘ölmek var, dönmek yok.’ Hakkımızı alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

Nasıroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “İki müzakere girişimimiz var ve bunları önemsiyoruz. Fernas işletmesindeki yetkili olan Muzaffer Nasıroğlu, ‘işletmeci değilim’ dedi. Arkadaşlar ısrarla onunla görüşmek istiyor. Ferhat Bey ise, ‘Cuma günü Soma’dayım, o gün görüşebilirim’ demiş. Ancak, ara bir teklif olarak, bu gece arkadaşları Soma’ya gönderip yarın görüşme talep edecekler. Eğer bir anlaşmaya varılırsa, işlemi tamamlayıp dönebiliriz" şeklinde konuştu.

Başaran, "İki Türkiye var: bir kesim holdingleri temsil eden yüzde 10’luk bir grup, diğer ise geleceksizleşen yüzde 85’lik kesim. Ferhat Nasıroğlu özel olarak kötü bir insan değil, sadece kendi isminin değerli olduğunu düşünüyor. İlk dört madde ile ilgili tartışmalara ilgi gösteriliyor, ancak emekçiler ve işçileri etkileyen yasalar kullanılmıyor. Meslek hastalıklarına dair yasalar son derece sınırlıdır. Milyonlarca insan bu durumla mücadele ediyor ama maalesef bu, siyasetin konusu haline gelemiyor" dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fernas İşçileri Kurtuluş Parkı’nda Direnişte: ‘Kellenin Torbada, Haklarımız İçin Buradayız!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!