G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

Fatih Portakal’dan Sokak Hayvanları İle İlgili Sert Eleştiri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son programında sokak hayvanlarıyla ilgili tasarıyı yorumlayan bir televizyon sunucusu olan Fatih Portakal, “Şimdi en kolay politikayı uygula, ne yapacaksın 30 günde sahiplendiremezsen öldürüyorum. Bir de ona isim bulmuşlar uyutuyorum. Öldürüyorsun ya cinayet işliyorsun ya” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca Erdoğan’ın sık kullandığı bir sözü hatırlatarak, “Ya kendinizi akıllı zannediyorsunuz, ya da bizi salak” dedi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalara son olarak Fatih Portakal da katıldı ve öldürmenin çözüm olmadığını vurgulayarak hükümetin politikasını eleştirdi. Portakal, “Cinayetin adını uyutma diye yutturuyorlar” diyerek tepki gösterdi. Portakal’ın konuşmasından öne çıkanlar arasında öldürmenin çözüm olmaması ve sokak hayvanları için rehabilitasyon yapılması gerektiği vurgulandı.

Portakal’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ankette, AKP’nin sokak hayvanları ile ilgili hazırladığı yasa tasarısının maddeleri arasında hayvanların uyutulması olmasıyla ilgili görüşlerini sordu ve 159 bin 44 kişinin katıldığı ankette yüzde 71’inin “Avrupa’da yapıyor normal” cevabını tercih ettiği görüldü. Diğer yandan “Hiç insani değil” diyenlerin oranı ise yüzde 5 olarak belirlendi.

Portakal’ın sözleri, sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısının toplumda yarattığı tepkiler üzerine yapılan açıklamaların arasında dikkat çekici bir yere sahip oldu. Öldürme yerine rehabilite edilme yoluna gitme gerekliliğini vurgulayan Portakal, hayvan hakları konusundaki duyarlılığıyla da destek toplamayı başardı.

Sokak hayvanlarıyla ilgili politikaların ve yasal düzenlemelerin toplumda yarattığı hassasiyetin arttığı bir dönemde, Fatih Portakal’ın açıklamaları da bu konudaki duyarlılığı ve eleştirel bakış açısını yansıtmış oldu. Portakal’ın sözleri, sokak hayvanlarının hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir bakış açısını yansıtmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Portakal’dan Sokak Hayvanları İle İlgili Sert Eleştiri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!