G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Fatih Belediye Binası Yakınında Sahaflar Buluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Belediye binasının yan sokağında, 15 Eylül’e kadar devam edecek olan kitap etkinliği, sahafları ve kitapseverleri bir araya getiriyor. Etkinliğe katılan sahaflar arasında Altan Akkuş, Cevat Besi ve Yusuf Başder de bulunuyor. Altan Akkuş, 2002’de emekli olduktan sonra sahaflığa başladığını ve günümüzde sahafların karşılaştığı zorlukları anlatıyor.

Akkuş’un da ifade ettiği gibi, sahafların gelirinin az, giderinin çok olması önemli bir sorun teşkil ediyor. Akkuş, bu sebeple sahafların merkezi yerlerdeki dükkanlarını kapatıp, internet ya da evde bu işi yapmaya başladığını belirtiyor. Bu durum, müşteri ilişkilerinin olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Akkuş, belediyelerin sahaflara yer tahsis ederek etkinlikler düzenlemesinin önemine de vurgu yapıyor.

Sahaf Cevat Besi ise sahaflığı bir “kültür aktarıcısı” olarak tanımlıyor ve İstanbul’da yeterince sahaf bulunmadığını dile getiriyor. Besi, özellikle gençlerin sahaflarla tanışmasının önemli olduğunu belirtiyor. Gerçek kitap tutkunlarının sahafları takip ettiğini ve bu tür etkinliklerin sahafların görünürlüğünü artırdığını ifade ediyor.

Yusuf Başder ise kitaba olan ilginin azaldığını ve gençler arasında kitap okuma oranının oldukça düşük olduğunu söylüyor. Başder, belediyelerin sahaflara destek olması ve etkinlikler düzenlemesi gerektiğini vurguluyor. Bahsettiği gibi, sahaflara yönelik fuarlar ve festivallerin düzenlenmesi, sahafların daha fazla kişiye ulaşmalarını sağlayabilir. Başder, bu tür etkinliklerin artırılmasını talep ediyor ve sahafların daha fazla görünür olmalarının önemini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Belediye Binası Yakınında Sahaflar Buluştu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!