USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Fanatik Sekülerler 28 Şubat Dönemini Hatırlatıyor: Gazeteci Taceddin Kutay’a Saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası, fanatik sekülerlerin 28 Şubat dönemini hatırlatan saldırılar artmaya başladı. Son saldırı, Kadıköy’de kızıyla yürüyen gazeteci ve yazar Taceddin Kutay’a geldi. Kutay’ın küçük kızı ilahi söylerken radikal bir kadın tarafından tacize uğradı. Kadın, “Bunları size nerede öğretiyorlar, anaokulunda mı?” diyerek küçük kıza saldırdı. Kutay, akademisyen olduğunu belirterek kadını kamerasıyla kayda aldı.

Küçük Fulya’nın ağlama sesleri kayda yansırken, saldırgan kadın yüzünü gizlemek istedi ve Kutay’ı itmeye başladı. Tacizle ilgili sosyal medyada açıklama yapan Kutay, kızıyla yürürken yaşanan olayı anlattı. 6 yaşındaki Fulya, Göztepe’de yürürken ilahi söylemek istedi ve kadının tacizine maruz kaldı. Kadın, Kutay’a çocuğunun beynini “saçmalıklarla” yıkadığını iddia ederek saldırdı. Kutay, polisi arayarak kadını şikayet etti.

Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve yazar Taceddin Kutay’ın kızını taciz ettiği iddia edilen kadın hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlatıldı. Kutay, İstanbul’da doğup büyümüş ve eğitimini Viyana Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Türk-Alman Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Kutay, İngilizce, Almanca ve Arapça dillerini bilmekte olup, Avrupa sekülerleşmesi ve din üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Taceddin Kutay’ın kızıyla yaşadığı taciz olayı, toplumda büyük tepki uyandırmış ve soruşturma başlatılmıştır. Kutay’ın akademik çalışmaları ve dil bilgisi de olayın daha fazla dikkat çekmesine neden olmuştur. Saldırganın ise fanatik, seküler bir tavır sergilemesi ve çocuğu hedef alması, toplumda endişe yaratmıştır. Taciz olayı, özellikle çocukların dini eğitimini alırken maruz kaldığı saldırıların artışıyla birlikte ele alınmış ve yasal süreç başlatılmıştır. Kutay, yaşadığı olayı sosyal medya üzerinden duyurarak destek aramış ve saldırganın cezalandırılması için adli süreç başlatılmıştır. Güçlü sosyal medya tepkileriyle desteklenen Kutay, olayın üstüne gitmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fanatik Sekülerler 28 Şubat Dönemini Hatırlatıyor: Gazeteci Taceddin Kutay’a Saldırı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!