G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Esenyurt’ta Haramidere Kırmızı Akıyor, Vatandaşlar Şaşkın ve Rahatsız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Haramidere’yi besleyen dere, yağmur sonrasında kırmızı akmaya başladı. Selahattin Eyyubi Mahallesi’nden geçen dere, iddia edilen kimyasal atıklar nedeniyle gün içinde kırmızı renkte sular taşıyor. Buna şahit olan vatandaşlar ise kırmızı suyun kötü kokusundan rahatsızlık duyuyor.

Dereden akan kırmızı renkteki suyun kötü kokuya neden olduğu belirtilirken, vatandaşlar yetkililerden çözüm talep ediyor. Selahattin Eyyubi Mahallesi sakinlerinden Mehmet Sıddık Kartal, dereyle ilgili şikayetlerini dile getirerek, kırmızı akıntının kokusundan dolayı geceleri evde rahat uyuyamadıklarını ifade etti. Kartal, dereye atılan maddelerden dolayı sürekli bir kokunun olduğunu ve yetkililerin burayı temizlemesini istediklerini belirtti.

Dere suyunun kırmızıya dönüşmesi ve kötü kokusu, civardaki mahalle sakinleri arasında endişe yaratmış durumda. Ayrıca birkaç gün önce dere suyunun beyaz köpüklü olduğu da gözlemlenmiş. Bu durum da mahalle sakinlerini tedirgin etmeye devam ediyor. Haramidere’nin kirliliği ve kırmızı suyunun sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar çevre kirliliğine karşı duyarlı davranılmasını istiyor.

Yetkililerin konuyla ilgili bir inceleme başlatması beklenirken, bölge sakinleri çevrelerinin temizlenmesi ve kirliliğin giderilmesi için acil önlemler alınmasını talep ediyor. Haramidere’nin kırmızı suyu ve pis kokusu, çevre sağlığını tehdit ettiği için bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerektiği vurgulanıyor. İstanbul Esenyurt’taki bu çevre sorunuyla ilgili gerekli adımların atılması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt’ta Haramidere Kırmızı Akıyor, Vatandaşlar Şaşkın ve Rahatsız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!